• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Energi och klimatrådgivningen
  Du når oss genom att ringa Avesta Servicecenter
  fråga efter energi och klimatrådgivningen

   

  Du kan också maila oss genom formuläret intill

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Företag och lantbruk

Vet du vad energin används till på ditt företag och hur stora energikostnaderna är?
Genom att göra en enkel och översiktlig energiöversyn eller en mer genomgående energikartläggning kan ni ofta identifiera flera kostnadseffektiva åtgärder som kan spara energi.

Mindre företag har oftast ingen som ansvarar för energifrågor på företaget. Det kan därför vara svårt att få en bild av vad som går att göra för att minska energianvändningen. Ett bra första steg är att göra en energikartläggning. En energikartläggning är en genomgång av hur mycket energi som årligen tillförs och används för att driva ditt företags verksamhet. Energikartläggningen ger också förslag på åtgärder som kan hjälpa ditt företag att använda energi på smartare sätt. Förslagen kan vara investering i ny utrustning men också nya arbetssätt och rutiner.

Nästa steg är att göra en energiplan och sätta upp tydliga mål. Om det är möjligt är det bra att följa upp energianvändningen varje månad. På så sätt får ni direkt information om hur verksamheten fungerar och kan upptäcka avvikelser, samtidigt som ni har ett underlag för att se resultat efter olika förändringar och energisparande åtgärder.

Få hjälp av ditt energikontor
Du som vill komma igång och energieffektivisera kan få kostnadsfri rådgivning från ditt regionala energikontor. De kan hjälpa ditt företag genom arbetet med att energieffektivisera och hjälpa dig att ställa rätt krav på en konsult.

Vad gör energirådgivningen?
Energirådgivningens företagsinformation vänder sig till företag med mindre än 250 anställda. I första hand ger vi råd per telefon, men vi kan även erbjuda ett energirådgivningsbesök. Vid ett sådant besök går vi igenom er energianvändning på ett övergripande plan och letar efter enkla och kostnadseffektiva åtgärder för att minska er energianvändning. Ett sådant besök är inte lika ingående som en energikartläggning.


Texten är delvis hämtad från 
https://energiradgivningen.se

Senast granskad 14 januari 2020.