• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Omsorgsförvaltningen telefon 0226-64 53 44

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Fonder

Avesta Kommun har i uppdrag att förvalta olika fonder. Utdelningen ur vissa av fonderna beslutas av Individnämnden. I respektive fond finns bestämmelser om hur pengar ur fonderna ska användas. 

Samfond 1 - Avesta kommuns stiftelse för behövande barn och ungdomar

Pengar ur fondens avkastning kan sökas av föräldrar/vårdnadshavare till behövande barn och ungdomar som är folkbokförda i Avesta kommun. Du kan inte ansöka om medel ur fonden till sådant som ska bekostas med allmänna medel. Ansökan till fonden ska vara kommunen tillhanda senast den 1 oktober och utdelning beslutas av individnämnden i december varje år.

Samfond 2 - Avesta kommuns stiftelse för behövande

Pengar ur fondens avkastning kan sökas av behövande vuxna folkbokförda i Avesta kommun. Du kan inte ansöka om medel ur fonden till sådant som ska bekostas med allmänna medel. Ansökan till fonden ska vara kommunen tillhanda senast den 1 oktober och utdelning beslutas av individnämnden i december varje år.

Albert och Maria Törners fond

Pengar ur fondens avkastning kan sökas av behövande vuxna folkbokförda i Avesta kommun. Ansökan till fonden ska vara kommunen tillhanda senast den 1 oktober och utdelning beslutas av Individnämnden i december varje år. 

Senast granskad 09 september 2021.