• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Landsbygdsutveckling

Från marknaden under Slånkvicku, By.

Avesta kommun arbetar för att hela kommunen ska utvecklas, och att alla kommundelarna ska vara attraktiva att bo och arbeta i. Då är det viktigt att det finns både offentlig och kommersiell service, och att alla som bor i kommunen tar till vara landsbygdens natur- och miljökvaliteter.

Det är viktigt att hela kommunen fortsätter att utvecklas i en positiv riktning. Avestas landsbygd är levande med såväl gröna näringar som produktions- och tjänsteföretag. Goda och likvärdiga förutsättningar för människors resande, transport av gods och dialog via modern informationsteknologi är avgörande för landsbygdens invånare och företag.

För att alla kommundelar ska bevara sin attraktivitet är det också viktigt att både tätorter och landsbygd erbjuder god offentlig och kommersiell service. I enlighet med kommunens vision  och översiktsplan ska landsbygdens natur- och miljökvaliteter tillvaratas och utvecklas både för nuvarande invånare och som attraktionskraft för besök och inflyttning.

Landsbygdsutveckling, möjligheten att påverka den bygd där man bor, förutsätter initiativ och engagemang från människor lokalt, var för sig och tillsammans i grupper och föreningar.

Folkare Landsbygdsforum (kommunens kommunbygderåd) har möjlighet att ge aktivitetsstöd till mindre aktiviteter eller utvecklingsprojekt. Se rullgardinen till vänster: Folkare Landsbygdsforum. 

Senast granskad 04 februari 2021.