• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 16:30
  Onsdag kl. 09:00 - 16:30 
  Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Vi satsar på förskollärarstudenter

Funderar du på att studera till förskollärare? Just nu är ansökan till förskollärarprogrammet på Högskolan Dalarna är öppen. Du kommer ha möjlighet att göra din praktik i Avesta och få chansen att ta del av verksamheten på nära håll under hela studietiden. Sök också studentanställning hos oss medan du pluggar. Blir du en av de utvalda så får du både ett tillskott i kassan och ett försprång inom ditt yrkesområde.

Studera till förskollärare
Förskollärare är ett framtidsyrke. Vi ser att antalet barn ökar inom förskolan, samtidigt som vi står inför en generationsväxling. Som förskollärare kan du göra skillnad för barns möjligheter till fortsatta studier och arbete. Du är med och formar morgondagens samhälle. Genom lek och samspel vägleder du barnen i deras utveckling. Visste du förresten att Avesta kommuns förskolor kännetecknas av hög trivsel och god kvalitet. Vi är en av tjugofyra kommuner (utav landets 290 kommuner) som är utvalda av SKL som en referens- och nätverkskommun gällande förskoleverksamheten i Sverige.

Förskollärarprogrammet
Förskollärarprogrammet är en bred och omväxlande utbildning. Du lär dig bland annat hur lek, bild och språk kan användas i förskolans verksamhet och undervisning, men också om ledarskap i förskolan, kommunikation och föräldrasamverkan. Läs mer om förskollärarprogrammet på Högskolan Dalarnas hemsida genom att klicka här.

Utbildningen är förlagd på Campus Falun, ca 50 min från Avesta. Det finns också möjlighet att läsa delar av utbildningen på distans. För att möjliggöra utbytet och lärandet mellan studenter, utan att studenterna för den sakens skull ska behöva resa varje dag, finns möjlighet att studera vissa dagar på Campus Avesta som är ett studierum vid Avesta bibliotek. Läs mer om Campus Avesta här.

Gör praktiken i Avesta kommun
I förskollärarprogrammet ingår också verksamhetsförlagd utbildning (VFU), för att få en starkare praktisk koppling mot de ämnen man studerar. Avesta kommun har i dagsläget en partnerförskola, vilken ligger i Skogsbo, men om minst 8 elever väljer Avesta som VFU-ort i höst så kommer vi kunna erbjuda fler VFU-platser inom Avestas förskoleområden. 

Så söker du till högskolan
Förskollärarutbildningen är öppen för sen antagning för studiestart hösten 2019, osäkert när sistan ansökningsdag är. Sök så snart som möjligt på www.antagning.se, anmälningskod: HDA-H2ZXW

Studentanställning
Om du sökt till förskollärarprogrammet med studiestart hösten 2019 kan du söka studentanställning hos oss. Du får förutom ett tillskott i kassan chans till goda erfarenheter inom ditt framtida yrke. Du får också möjlighet att lära känna kommunen och vår verksamhet. 

Som studentanställd har du en visstidsanställning under terminerna. Du får ett schema anpassat efter dina studier på 10-20%, med möjlighet till mer tid om du vill. Du är knuten till ett av våra förskolområden. Du får en introduktion i Vägledande samspel genom att delta i en vägledningsgrupp ett antal träffar, utbildning i hjärt- lungräddning och praktisk trädning i tecken som stöd. Du får ta del av de föreläsningar och utbildningar som vi arrangerar, till exempel Lärstämman. Vi månar om våra anställdas hälsa och därför får du också tillgång till friskvård.

Vi är övertygade om att detta ger dig ett försprång på arbetsmarknaden när du är klar med dina studier, men vi hoppas ju så klart att du väljer att stanna hos oss!

Ansökan var öppen till 2 juni 2019, men är nu stängd. 

Senast granskad 12 juni 2019.