• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag, Onsdag, Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 19:00
  Fredag kl. 09:00 - 15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Anhöriga

Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Stöttar du någon som är sjuk på något sätt? De allra flesta ställer upp när någon behöver hjälp och stöd. Ofta är det självklart att hjälpa en kär vän, ett sjukt barn, en gammal förälder eller någon med missbruksproblematik eller annan närstående med fysisk eller psykisk funktionsnedsättning.

Att vara anhörig till någon som är svårt sjuk eller funktionshindrad ställer ofta mycket stora krav på oss som människor. Ofta är det lätt att vi prioriterar den sjuke/funktionshindrades behov och skjuter våra egna behov till framtiden. Som anhörig är du ovärderlig men ibland behöver du också få stöd och tid för dig själv. De medborgare som vårdar eller stödjer en närstående kan få stöd av kommunen.

Anhörigcentrum

Anhörigcentrum, Kungsgatan 50, är en samlingsplats för anhöriga att träffa andra i liknande situation. Där erbjuder vi bland annat:

 • Samtalsgrupper: Exempelvis anhöriga till demenssjuka, strokedrabbade, psykiatriskt funktionsnedsatta eller personer med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Samtalsgrupperna styrs av efterfrågan hos anhöriga. Syftar till att anhöriga kan bilda nätverk, ge varandra stöd och få nya vänner.
 • Enskilda samtal för rådgivning
 • Café: Onsdagar och fredagar, kl 13.00–16.00
 • Massage: En kostnadsfri avslappningsmassage för personer som vårdar eller stödjer någon närstående i hemmet, måndag och torsdag kl 13.00–16.00. För tidsbokning, kontakta anhörigteamet på telefonnummer 0226-64 54 49.

Avlösarservice

Ibland kan det vara svårt att lämna den sjuke/funktionshindrade ensam för att få tid för sig själv. Du kan beviljas upp till 10 timmars kostnadsfri avlösning per månad, enligt socialtjänstlagen. Om du har behov och är yngre än 65 år kontakta biståndshandläggare. Är du 65 år och äldre ta kontakt med anhörigsamordnare för förenklad handläggning.

Här kan du läsa mer om avlösarservice.

Kontakt

Vill du veta mer om något av detta, få råd och vägledning är du välkommen att ringa till anhörigsamordnare på telefonnummer: 0226-64 58 92.


 

Senast granskad 23 oktober 2018.