Dela sidan på sociala medier

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige fattar alla viktiga principbeslut och väljer ledamöter till kommunstyrelsen och kommunens olika nämnder.

Kommunfullmäktige beslutar till exempel vilka nämnder som ska finnas i kommunen, taxor och avgifter, mål för kommunens olika verksamheter, kommunens budget och kommunalskattens storlek.

I kommunfullmäktige sitter ledamöter från varje politiskt parti

Avestas kommunfullmäktige har 41 folkvalda ledamöter. Fördelningen av platser (mandat) i Kommunfullmäktige är:

Socialdemokraterna (19 mandat), Vänsterpartiet (2 mandat),  Moderaterna (9 mandat), Centerpartiet (3 mandat), Kristdemokraterna (1 mandat), Liberalerna (1) mandat, Sverigedemokraterna (6 mandat).

Ordförande i kommunfullmäktige är Blerta Krenzi (S), förste vice ordförande är Patrik Sundin (S) och andre vice ordförande är Karin Perers (C). 

Välkommen att lyssna på möten

Kommunfullmäktiges möten är oftast den sista måndagen i varje månad kl. 17.00. Mötena är öppna för allmänheten och de äger oftast rum i Fors Folkets hus. I juli och augusti är det inget möte.

Webbsändningar

Avesta kommun har en egen play-kanal där vi samlar våra filmer och sändningar. Vi direktsänder kommunfullmäktiges möten via playkanalen och det ligger sedan kvar så att du kan se en repris.

Senast granskad 19 oktober 2020.