• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Folkare Landsbygdsforum

Folkare Landsbygdsforum är ett informellt nätverk för att främja landsbygdens utveckling i Avesta kommun. Folkare Landsbygdsforum är Avesta kommuns kommunbygderåd.

Folkare Landsbygdsforum är ett informellt nätverk för att främja landsbygdens utveckling i Avesta kommun. Landsbygdsforum bildades vid ett öppet, offentligt annonserat möte om lokal utveckling anordnat av Avesta kommun år 2008, och har sedan dess fortsatt sin verksamhet. Ledamöterna företräder kommundelarna Grytnäs, Folkärna, By, tätorten Avesta samt Lantbrukarnas Riksförbunds kommungrupp och sitter på mandat från en utvecklingsgrupp eller förening som arbetar med landsbygdsutveckling. Ordförande är kommunfullmäktiges ordförande och sekreterare är kommunens landsbygdsutvecklare.

Folkare Landsbygdsforum fungerar som kommunbygderåd för Avesta och förvaltar kommunens aktivitetsstöd för utvecklingsprojekt på landsbygden. Varje år avsätts ett hundra tusen kronor som är sökbart som medfinansiering till aktiviteter och projekt som utvecklar bygden. Maxbelopp för en ansökan är 15.000 kr och alla regler och anvisningar finns till vänster under rubriken Aktivitetsstöd.

Folkare Landsbygdsforum nominerar och utser också varje år Årets Landsbygdsinsats. Utmärkelsen delas ut till den förening/privatperson/företagare som på ett föredömligt sätt bidragit till landsbygdens utveckling och attraktionskraft i Avesta kommun.

Senast granskad 04 februari 2021.