• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30
  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta 

  OBS! Läs om de nya restriktionerna för besök på Servciecenter här

  Besökstider:
  Måndag kl. 09:00-16:30
  Tisdag kl. 11:00-16:30
  Onsdag kl. 09:00-16:30
  Torsdag kl. 09:00-16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Folkare Landsbygsforum

Folkare Landsbygdsforum är ett informellt nätverk för att främja landsbygdens utveckling i Avesta kommun. Folkare Landsbygdsforum är Avesta kommuns kommunbygderåd.

Folkare Landsbygdsforum är ett informellt nätverk för att främja landsbygdens utveckling i Avesta kommun. Landsbygdsforum bildades vid ett öppet, offentligt annonserat möte om lokal utveckling anordnat av Avesta kommun år 2008, och har sedan dess fortsatt sin verksamhet. Ledamöterna företräder kommundelarna Grytnäs, Folkärna, By, tätorten Avesta samt Lantbrukarnas Riksförbunds kommungrupp och sitter på mandat från en utvecklingsgrupp eller förening som arbetar med landsbygdsutveckling. Ordförande är kommunfullmäktiges ordförande och sekreterare är kommunens landsbygdsutvecklare.

Folkare Landsbygdsforum fungerar som kommunbygderåd för Avesta och förvaltar kommunens aktivitetsstöd för utvecklingsprojekt på landsbygden. Varje år avsätts ett hundra tusen kronor som är sökbart som medfinansiering till aktiviteter och projekt som utvecklar bygden. Maxbelopp för en ansökan är 15.000 kr och alla regler och anvisningar finns till vänster under rubriken Aktivitetsstöd.

Folkare Landsbygdsforum nominerar och utser också varje år Årets Landsbygdsinsats. Utmärkelsen delas ut till den förening/privatperson/företagare som på ett föredömligt sätt bidragit till landsbygdens utveckling och attraktionskraft i Avesta kommun.

2018 års vinnare av utmärkelsen Årets Landsbygdsinsats var Lisasgården, en gård med kaninuppfödning där djuren trivs i en god miljö. Gården följer forskning, håller egna kurser och bidrar till medvetenhet om god hälsa och hållbar miljö.

2017 års vinnare av Årets Landsbygdsinsats var föreningen Fornby Klint. Genom en massiv ideell arbetsinsats från föreningens medlemmar möjliggörs en skidanläggning med bredd för hela familjen.

2016 års vinnare av Årets Landsbygdsinsats var Folkare Biodlareförening. Föreningenhar egen gård där man bedriver utbildning och mentorverksamhet för man är ambitiös i sin tro att Avesta kommun behöver fler biodlaremed bi-inkomster.

2015 års vinnare av Årets Landsbygdsinsats var By Utvecklingsgrupp, för 20 års idogt arbete för att lyfta sin bygds attraktivitet. By Utvecklingsgrupp inledde sin verksamhet 1995 för att utveckla södra By till en bygd där människor kan verka, bo och trivas, att upprätthålla och öka servicen samt skapa förutsättningar för ökad sysselsättning vilket man gjort med bravur.

Senast granskad 16 augusti 2019.