• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 16:30
  Onsdag kl. 09:00 - 16:30 
  Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  OBS! Sommartider 24 juni - 14 juli
  Måndag - Fredag kl. 13:00 - 15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Folkare Landsbygsforum

Folkare Landsbygdsforum är ett informellt nätverk för att främja landsbygdens utveckling i Avesta kommun. Folkare Landsbygdsforum är Avesta kommuns kommunbygderåd.

Folkare Landsbygdsforum är ett informellt nätverk för att främja landsbygdens utveckling i Avesta kommun. Landsbygdsforum är format vid öppna, offentligt annonserade möten om lokal utveckling. Ledamöterna företräder kommundelarna Grytnäs, Folkärna, By och tätorten Avesta, Lantbrukarnas Riksförbunds kommungrupp samt Avesta kommun. Ordförande är kommunfullmäktiges ordförande och sekreterare är kommunens landsbygdsutvecklare.

Folkare Landsbygdsforum fungerar som kommunbygderåd för Avesta och förvaltar kommunens aktivitetsstöd för utvecklingsprojekt på landsbygden. Varje år avsätts ett hundra tusen kronor som är sökbart som medfinansiering till aktiviteter och projekt som utvecklar bygden. Maxbelopp för en ansökan är 15.000 kr och alla regler och anvisningar finns till vänster under rubriken Aktivitetsstöd.

Folkare Landsbygdsforum nominerar och utser också varje år Årets Landsbygdsinsats. Utmärkelsen delas ut till den förening/privatperson/företagare som på ett föredömligt sätt bidragit till landsbygdens utveckling och attraktionskraft i Avesta kommun.

2017 års vinnare av Årets Landsbygdsinsats var föreningen Fornby Klint. Genom en massiv ideell arbetsinsats från föreningens medlemmar möjliggörs en skidanläggning med bredd för hela familjen.

2016 års vinnare av Årets Landsbygdsinsats var Folkare Biodlareförening. Föreningenhar egen gård där man bedriver utbildning och mentorverksamhet för man är ambitiös i sin tro att Avesta kommun behöver fler biodlaremed bi-inkomster.

2015 års vinnare av Årets Landsbygdsinsats var By Utvecklingsgrupp, för 20 års idogt arbete för att lyfta sin bygds attraktivitet. By Utvecklingsgrupp inledde sin verksamhet 1995 för att utveckla södra By till en bygd där människor kan verka, bo och trivas, att upprätthålla och öka servicen samt skapa förutsättningar för ökad sysselsättning vilket man gjort med bravur.

Senast granskad 03 juli 2018.