• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Kultur Avesta

  kultur@avesta.se

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta 

  Besökstider:
  Måndag kl. 09:00-16:30
  Tisdag kl. 11:00-16:30
  Onsdag kl. 09:00-16:30
  Torsdag kl. 09:00-16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kultur

På Kultur Avesta jobbar vi för att främja kulturen i vår kommun. Det ska finnas ett rikt kulturliv för dig, både som utövare och som konsument.

Genom bidrag och rådgivning stödjer vi en mångfald av kultur- och arrangemangsföreningar som verkar i kommunens alla delar. En särskilt viktig målgrupp är barn och unga som vi vill ska erbjudas ett rikt kulturutbud både att delta i, inspireras av och dessutom i demokratisk anda ha möjlighet att påverka.

Vi driver även egna kulturverksamheter som Kulturskolan och Biblioteket med många särskilda aktiviteter som exempelvis språkkvällar, bokcirklar, lördag med barnen, minibio och en omfattande föreläsningsverksamhet.

Vid Dalälven i centrala Avesta finns den industrihistoriska och helt unika miljön Verket. Under sommarhalvåret genomförs den årliga utställningen Avesta Art med internationell samtidskonst och under vinterhalvåret bedrivs en unik pedagogisk verksamhet för skolan. Avestaprofiler ”träffar” man i Jularbomuseet och på Karlfeldtsgården – nobelpristagarens födelsegård i Krylbo.

Vårt kulturarbete omfattar även tre konsthallar, att sköta kommunens konstsamling som visas i kommunens alla miljöer samt att verka för god konst i det offentliga rummet.

Gilla oss på sociala medier!
Facebook
Instagram

Senast granskad 11 mars 2019.