• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Välkommen till Horndal

Horndal är en tätort i Avesta kommun, beläget dryg 25 km från Avestas stadskärna. Avesta kommun har en befolkningsmängd på strax över 23 000 invånare, varav drygt 1000 bor i Horndal. 

Horndal är en bruksort med gamla anor och verksamhet som sträckte sig in på 1970-talet. Idag kan du ta del av Horndals storhetstid som brukssamhälle i Horndals brukspark. Den drivs av en ideell förening.

Men företagsamheten har bestått. Inom Horndals postadressområde återfinns idag cirka 200 små och mellanstora företag. Tillsammans sysselsätter de cirka 350 personer. Bland de största företagen kan nämnas Enerco AB, Feal AB, Nya Horndals komponenter AB, BGC Plåt och ICA. Kommunen arbetar idag med att ta fram mer mark för företagsetableringar, intill de 109 ha mark norr om samhället som Googles köpt.

I samhället finns förskola för 1-5 år, och grundskola med en av kommunens tre högstadieskolor. Till servicen hör dagligvaruhandel, caféer och restauranger, apotek, tandläkare, idrottshall, ett badhus och en badplats, brandstation, tågstation (Örebro-Sandviken/Gävle), bibliotek och en teatersalong. På fritiden finns en, fotbollsplan, slalombacke, möjlighet till fiske, skidåkning, vandring och cykelleder, ett rikt föreningsliv och återkommande kulturella event.

Horndalsgruppen är namnet på den utvecklingsgrupp som är verksam i Horndal. Den bildades 2008, och är aktiv i kontakter med kommunen om utvecklingen i Horndal. Alla som bor och är verksamma i Horndal är automatiskt medlemmar utan att betala medlemsavgift. Den som vill föreslå eller driva aktiviteter eller utvecklingsfrågor är med och gör det så länge man har lust, enbart styrelsen är fast.

Senast granskad 03 december 2021.