• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Fotograferingspolicy

I förskoleverksamheten finns önskemål från vårdnadshavare att få fotografera och filma, både den dagliga verksamheten och vid olika tillställningar.

Förskolan och förskolans gård är ingen allmän plats och det finns vårdnadshavare som inte vill att deras barn fotograferas av andra. Med utgångspunkt från detta har förskolans ledningsgrupp i Avesta kommun beslutat om följande policy:

 • GDPR (General Data Protection Regulation), kräver samtycke för publicering av bilder på internet. Vårdnadshavare ska lämna sitt samtycke till huruvida barnet/barnen ska få förekomma på förskolans hemsida och sociala medier relaterat till förskolans arbete.
 • Endast personal fotograferar och filmar den dagliga verksamheten för den pedagogiska dokumentationen.
 • Vårdnadshavare får under ordnade former enligt personalens anvisningar fotografera sina egna barn. Det är tillåtet att fotografera före/efter till exempel luciatåg under förutsättning att inga andra barn är med på bilden eller att en överenskommelse är gjord med de vårdnadshavare till de barn som ska vara med på bilden och att dessa vårdnadshavare är med på tillställningen.

Vi hoppas på förståelse för vårt ställningstagande som grundar sig på respekten för det enskilda barnet och dess familj.

Senast granskad 26 augusti 2021.