• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Gör lärarpraktiken hos oss

Vill du studera till lärare? Avesta kommun har två partnerskola till Högskolan Dalarna. Det innebär att du som börjar studera till lärare (F-3 eller 4-6) kan göra all din praktik i Avesta. Det ger dig också stora möjligheter till att få jobb hos oss när du är klar med dina studier.

Plugga till lärare

Lärare är ett framtidsyrke med goda möjligheter att få jobb. Att vara lärare innebär inte att det är ett ”ensamjobb” utan tvärt om innebär det mycket samarbete med kollegor. Det finns goda karriärmöjligheter i form av förstelärare eller att bygga på lärarexamen med specialpedagogik, forskarutbildning eller rektorsutbildning etc. och tack vare flera lönelyft de senaste året är lönen riktigt bra.

Det är grundlärarprogrammet för förskoleklass och grundskolans årskurs 1-3 (F-3) och grundlärarprogrammet för grundskolans årskurs 4-6 på Högskolan Dalarna som omfattas. Utbildningarna är förlagda på Campus Falun, men det går också att läsa delar av utbildningen på distans/via webb. Du kan enkelt bo i Avestaområdet under studietiden.

Läs mer om grundlärarprogrammet F-3 här.

Läs mer om grundlärarprogrammet 4-6 här.

Hur söker jag grundlärarprogrammet?

Sök utbildningen på www.antagning.se. Ansökningsperioderna är 15 mars - 15 april för studiestart på hösten och 15 september - 15 oktober för studiestart på våren.

När du börjat din utbildning får du möjlighet att välja vid vilken parterskola du ska göra din verksamhetsförlagda utbildning (VFU), dvs. praktik. Du är garanterad att göra all VFU under utbildningen på samma partnerskola. Vi tar med glädje emot alla som väljer att göra sin VFU i Avesta kommun.

Läs mer om våra Partnerskolor.

Efter studierna

När du är klar med utbildningen kommer du att ha utmärkta möjligheter att få jobb hos oss. Vi ser att antalet elever i skolan kommer öka under många år, samtidigt som vi har många pensionsavgångar. Det gör att vi kommer behöva rekrytera många lärare framöver. Som lärarstudent som gjort VFU hos oss kommer du att vara bekant med vår verksamhet samtidigt som vi också redan känner till dig och kan fungera som en referent. Du har med andra ord ett visst försprång.

Se filmen om att jobba som lärare i Avesta kommun här.

Tillsammans bygger vi Avestas framtid – häng på!

Senast granskad 20 augusti 2021.