• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Hälso- och sjukvård

Ansvaret för din hälso- och sjukvård delas mellan Region Dalarna och Avesta kommun. Här hittar du information kring vilken vårdinstans som ansvarar för vilka frågor samt länkar och kontaktuppgifter till respektive ansvarsområde.

Region Dalarna har ansvar för akutsjukvård, slutenvård, öppenvård, specialiserad vård och rehabilitering. Även läkarinsatserna till kommunen tillhandahålls av regionen.

Kommunen ansvarar för hälso- och sjukvård och rehabilitering för dig som bor i vård- och omsorgsboende eller boende med särskild service. Kommunens ansvar för hälso- och sjukvård omfattar insatser utförda av legitimerad sjuksköterska, legitimerad arbetsterapeut och legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut. 

Om du har behov av hälso- och sjukvård eller rehabilitering i ditt vanliga boende ska du vända dig till din vårdcentral.

Kvalitetssäkring

Våra sjuksköterskor, arbetsterapeuter, sjukgymnaster/fysioterapeuter och undersköterskor kvalitetssäkrar vården/rehabiliteringen för dig, genom att arbeta med evidensbaserad screening för att förhindra och förebygga risk för trycksår, undernäring, fall och munohälsa. Resultaten registreras i det nationella kvalitetsregistret Senior Alert. Vi kvalitetssäkrar också vården för dig som har en demenssjukdom genom att skatta beteendemässiga och psykiska symptom för att planera din vård/rehabilitering på bästa sätt. Till vår hjälp har vi BPSD registret.

Senast granskad 30 juni 2021.