• Skriv ut
 • Kontakt
 • L L Lättläst
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl 08.00–16.30.
  Lunchstängt kl 12.00–13.00.

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta
  Besökstider:
  Måndag kl 09.00–16.30
  Tisdag kl 11.00–16.30
  Onsdag–torsdag kl 09.00–16.30
  Fredag kl 09.00–15.00

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Starta, etablera och driva företag

Avesta kommun arbetar ständigt med att förbättra de lokala förutsättningarna för dig som företagare. På följande sidor om näringsliv och företagande hittar du information som vänder sig till dig som är eller vill bli företagare.

Från Avesta kommuns tillväxtenhet Tillväxt Avesta, får du som företagare återkommande information om vad som händer i kommunen. Tillväxt Avestas medarbetare genomför företagsbesök, arrangerar företagarfrukostar och utbildningsinsatser. Som företagare ska du också hos oss kunna få råd och stöd som ökar dina möjligheter att utveckla ditt företag och dina resultat. Givetvis gäller detta både om du har ett större företag med flertalet anställda eller om du är soloföretagare,  i tätort eller på landsbygd. Bransch spelar heller ingen roll.

För manga är Avesta känt för sina två basindustrier Outokumpu och Stora Enso Fors. Men Avestas Näringsliv består av en lika stor offentlig verksamhet  samt  en tredjedel av småföretagande. De senaste åren har fler företag som Rusta, Burger King och Subway etablerat sig i kommunen. Flera stora kedjor har vuxit ur sina lokaler och flyttat till nya. Våren 2017 väntas Biltemas största butik I Dalarna börja byggas vid landmärket Dalahästen.

Besök gärna vår FB-sida Vi är Avesta Näringsliv för att lära känna Avestas företagare lite närmare, eller ta del av vårt nyhetsbrev Tillväxt informerar som kommer ut en gång i månaden.

Senast granskad 03 april 2017.