• Skriv ut
 • Kontakt
 • L L Lättläst
 • Kontaktinformation

   

  Mejla Tillväxt Avesta, Avestas näringslivsenhet:  

  tillvaxt@avesta.se 

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Starta, etablera och driva företag

Avesta kommun arbetar ständigt med att förbättra de lokala förutsättningarna för dig som företagare. På följande sidor om näringsliv och företagande hittar du information som vänder sig till dig som är eller vill bli företagare.

Från Avesta kommuns näringslivsenhet Tillväxt Avesta, får du som företagare återkommande information om vad som händer i kommunen. Tillväxt Avestas medarbetare genomför företagsbesök, arrangerar företagarfrukostar och utbildningsinsatser. Hos oss kan du som är företagare också kunna få råd och stöd för att kunna utveckla ditt företag och dina resultat. Det gäller både om du har ett större företag med flertalet anställda eller om du är en soloföretagare, om du finns  i tätort eller på landsbygd. Bransch spelar heller ingen roll.

För många är Avesta känt för sina två basindustrier Outokumpu och Stora Enso Fors. Men Avestas näringsliv består av en lika stor offentlig verksamhet  samt  en tredjedel av småföretagande. De senaste åren har fler företag som KappAhl, Rusta, Burger King och Subway etablerat sig i kommunen. Flera stora kedjor har vuxit ur sina lokaler och flyttat till nya. De senaste åren har också kedjor som Biltema, Jula och Hööks etablerat sig hos oss.

För att ta del av vad som händer får du gärna läsa vårt nyhetsbrev Tillväxt informerar. Nyhetsbrevet kommer ut ungefär en gång i månaden. Senaste nyhetsbrevet läser du i puffen nedan.

Senast granskad 07 januari 2022.