• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Stöd till arbetslösa och arbetssökande

Arbetsmarknadsenheten ska genom de kommunala arbetsmarknadsinsatserna höja den arbetssökandes kompetens och förbättra individens anställningsbarhet för ökade möjligheter att få arbete på den reguljära arbetsmarknaden.

Arbetsmarknadsenheten kan bland annat erbjuda förstärkt arbetsträning, utredning av arbetsförmåga, anställningar via arbetsmarknadsåtgärder, arbetspraktik, språkpraktik, handledning, vägledning, coachning och kartläggningar i de olika verksamheterna. Det är ett långsiktigt arbete med individen och arbetsmarknaden i fokus och genom att individen kommer ut i arbete så bidrar verksamheterna med kommunens och regionens kompetensförsörjning.

Arbetsmarknadsenhetens övergripande syfte och mål med alla verksamheter är att kommunens invånare ska ha en social och ekonomisk trygghet genom att få arbete och försörja sig själva.

Du kan erbjudas:
• AME
• AME Service
• Feriejobb
• Samverkansteam Avesta

AME

Arbetsmarknadsenheten erbjuder arbets- och studieförberedande aktiviteter. Här jobbar du till exempel med att få ordning på din personliga ekonomi, din hälsa och din personliga utveckling mot att nå individuella uppsatta mål. Du får även kunskaper om arbetsmarknaden idag och i framtiden, arbetsmiljö och alternativ till möjliga studievägar. Målet är att du ska hitta dina egna styrkor och upptäcka vad du behöver för att komma vidare till studier eller arbete och egen försörjning.

AME Service

AME Service erbjuder många olika sysselsättningar med fokus på personlig utveckling utifrån individuella behov och förutsättningar. Till exempel kan du jobba med att hämta möbler och köksgeråd, prydnadssaker med mera på återvinningscentralen och rusta upp till försäljning. AME Service erbjuder +67 tjänster som gräsklippning, krattning och snöskottning och hantering av kommunens avfallskärl och avfallspåsar. De utför även internservice så som flyttar, kör grovsopor till återvinningscentralen, reparerar kommuncyklar.

Feriejobb

Feriejobb för elever som är folkbokförda i Avesta kommun administreras av Arbetsmarknadsenheten. De vänder sig till dig som går åk 1–2 i gymnasiet eller 1–3 på Gymnasiesärskolan. De som fyller 18 år under året har förtur. Tillsättning av feriejobb sker via matchning.

Samverkansteamet

Samverkansteamet i Avesta är en verksamhet som ägs av Avesta kommun, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Region Dalarna.

Är du motiverad att jobba med din egen förändring, behöver stöd från flera myndigheter. Då kan teamet hjälpa dig att komma vidare i livet och hitta eller återfå din förmåga till arbetet eller studier. Teamet erbjuder individsamtal, gruppaktiviteter och stöd i samordningsarbetet runt dig.

Senast granskad 20 oktober 2021.