• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag kl. 08.00–16.30

  Besöksadress: Kungsgatan 32, Avesta

  Öppettider:
  Måndag kl. 09:00 - 16:30
  Tisdag kl. 11:00 - 16:30
  Onsdag kl. 09:00 - 16:30 
  Torsdag kl. 09:00 - 16:30
  Fredag kl. 09:00-15:00

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Stöd till arbetslösa och arbetssökande

Arbetsmarknadsenheten stödjer arbetslösa med att stärka sina möjligheter till arbete utifrån individuella behov, önskningar och förutsättningar. Du som av någon anledning står långt ifrån arbetsmarknaden eller är under 25 år eller har utomnordisk bakgrund är speciellt prioriterad. 

Du kan erbjudas:

 • Samverkansteam Avesta
 • praktik och arbetsförberedande verksamheter
 • projektet Framtidsjobb Avesta
 • Unga Till Arbete
 • studie- och yrkesvägledning
 • Kommunalt aktivitetsansvar
 • AME Service
 • feriejobb

Är du motiverad att jobba med din egen förändring, behöver stöd från flera myndigheter och verksamheter och behöver möjlighet att hitta ett individuellt upplägg?
Samverkansteam Avesta 
på Kungsgatan 29, är en verksamhet som ägs av Avesta Kommun, Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan och Landstinget Dalarna. Teamet bedriver samordnad arbetslivsinriktad rehabilitering och kan hjälpa dig att komma vidare i livet och hitta eller återfå din förmåga till arbete eller studier.

Arbetsmarknadsenhetens övriga verksamheter finns på Koppardalsvägen 40,  vid vägen ser du skyltat Arbetsmarknadsenheten och Ungdomscenter Avesta.

Ungdomscenter Avesta - vad gör man där?
Om du är 16-24 år och inte går i skolan eller jobbar så kan du här träffa ungdomshandläggare från Arbetsmarknadsenheten, Socialtjänsten och Arbetsförmedlingen som samverkar med varandra och träffar dig samtidigt. Tanken är att hitta utvecklande aktiviteter som gör det möjligt för dig att komma närmare arbete eller utbildning.

Är du nyfiken på att bland annat arbeta inom vård och omsorg, industri och teknik eller grön näring då kan projektet Framtidsjobb Avesta vara en verksamhet för dig. Här jobbar du också med att få ordning på din personliga ekonomi, din hälsa och personlig utveckling. Du får även kunskaper om arbetsmiljö och säkerhet, framtidens arbetsmarknad, entreprenörskap och om hur starta eget företag.
Unga Till Arbete, (UTA) som har funnits i Avesta sedan 2010, påminner om Framtidsjobb Avesta men vänder sig bara till dig som är 16-24 år. Målet är att du ska hitta dina styrkor och upptäcka vad du behöver för att komma vidare till jobb eller utbildning och egen försörjning.

Är du under 20 år och inte har gymnasieexamen? 
Kanske har du hoppat av gymnasiet eller så har du gått klart gymnasiet och har gymnasiebevis men inte examen, då bjuds du in till Arbetsmarknadsenheten/Ungdomscenter Avesta. Här  träffar du en studie- och yrkesvägledare och/eller en ungdomshandläggare som jobbar med det Kommunala aktivitetsansvaret (KAA).

AME Service erbjuder många olika sysselsättningar.Till exempel kan du jobba med tvättning av kommunens bilar, hämta och magasinera möbler, snickra, renovera och måla möbler, +67-tjänster som gräsklippning. snöskottning och hemservice till kommunens pensionärer.

Feriejobb för elever som är folkbokförda i Avesta administreras av Arbetsmarknadsenheten. Information om feriejobb hittar du under fliken "Jobba hos oss".

Vill du få mer information om Arbetsmarknadsenhetens verksamheter och om hur du kan få ta del av dem så klicka på "kontakt" uppe till höger på den här sidan så kommer du till Servicecenter som hjälper dig vidare.

Senast granskad 18 februari 2019.