• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Leader Nedre Dalälven 3

Kanske går du och funderar på ett utvecklingsprojekt som din utvecklingsgrupp eller förening vill genomföra för att utveckla den bygd där ni bor eller är verksamma som företagare.Då har ni kanske möjlighet att söka projektmedel från Leader!

Leader är en del av EU:s landsbygdspolitik med syfte att trygga landsbygdsområdenas framtid och göra det lättare att både bevara och skapa nya arbetstillfällen.

Det unika med Leader är själva metoden för utvecklingsarbetet. Den består av lokal förankring, underifrånperspektiv, nytänkande, samverkan och nätverksbyggande. Detta arbete sker ofta med fördel genom projekt och projektpengarna som finns att söka i Leader-programmet kommer från EU, Länsstyrelserna och kommunerna som står för den största delen av kontanterna.

De som genomför projekten medfinansierar genom en ekonomisk värdering av sina ideella arbetstimmar, samt ibland också genom kontanter. En grundtanke i Leader är att kombinera den ideella sektorns engagemang med den offentliga sektorns ansvar och den privata sektorns effektivitet för att utveckla den lokala ekonomin.

Pågående programperiod är på väg mot sitt slut, men har på grund av förseningar förlängts till och med år 2022. Nya medel har tillskjutits så det finns projektpengar att söka. Nästa programperiod kommer att bli år 2023-2027. Under förlängningen söker man medfinansierring till  projektidéer inom befintlig strategi för Leader Nedre Dalälven.  Ny strategi för kommande programperiod skrivs för närvarande och ska vara klar i oktober för att godkännas av EU år 2022. Sök den senaste informationen genom angivna kontaktpersoner hos Leader Nedre Dalälven, se nedan.

Senast granskad 04 februari 2021.