• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Om webbplatsen

Guidning och rådgivning är en stor del av kommunens verksamhet och vi har därför förenklat informationen och utvecklat våra e-tjänster för att du ska få snabbare och enklare lösning på dina ärenden och frågor. Avesta Servicecenter anpassar innehållet på avesta.se efter vad kommunens invånare, besökare och näringsliv efterfrågar. Därför vill vi gärna ha dina synpunkter på webbplatsen.

Våra medborgare har ändrat vanor och servicekonsumtion. Informationen efterfrågas på andra sätt och i nya format. Därför har vi valt att göra avesta.se responsiv. Det betyder att den känner av om du använder dator, läsplatta eller mobil och anpassar sig till rätt format för just din skärm. 

Dina möjligheter att påverka innehållet

Längst ner på varje sida utom startsidan finns ett formulär där du kan tycka till om webbplatsens struktur eller just den sidans innehåll. 

Tillgänglighet

Vi arbetar ständigt med att utveckla tillgängligheten. Läs mer om detta på sidan Tillgänglighet.

Lätt att hitta

Det ska vara enkelt att hitta den information du behöver. Du väljer själv om du vill klicka dig fram eller om du vill använda sökfunktionen som nu fått en mer framträdande placering.

Informationens struktur

Du kan navigera via menyn som bygger på kommunwebbstrukturen Funkaboda. Den har arbetats fram med hjälp av omfattande användartester och fokusgrupper från olika delar av samhället.

Barn och utbildning
Stöd och omsorg
Göra och uppleva
Bygga, bo och miljö
Trafik och infrastruktur
Arbete och näringsliv
Kommun och demokrati

Tekniken

Avesta.se använder ett system som heter Episerver. I Episerver skapar och förändrar Avesta kommuns webbredaktörer sidor utifrån färdiga mallar.

De som skriver på avesta.se

Informationen som finns på avesta.se är ett resultat av många personers arbete. Avesta kommuns webbredaktörer publicerar informationen som de skrivit själva, eller som skrivits av någon annan med goda kunskaper i ämnet.

Senast granskad 15 november 2019.