• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kollektivtrafik

Region Dalarna och Dalatrafik ansvarar för stads- och landsbygdsbussarna. Information om hur du köper ett resekort eller mobilbiljett finns på Dalatrafiks hemsida.

Allmän busstrafik

De busslinjer som trafikerar i Avesta och övriga Dalarna ansvarar Region Dalarna och Dalatrafik för. Linje 500 som går mot Norberg, Fagersta och Skinnskatteberg ansvarar Region Västmanland och VL för. För mer information om tidtabeller, biljetter och linjesträckningar se Dalatrafiks respektive VL:s hemsidor.

Avgiftsfri kollektivtrafik
Den avgiftsfria kollektivtrafiken upphör i Avesta den 1 april 2021. Läs mer om varför här.

Region Dalarna har tillsammans med kommunen tagit fram information om upphörandet på flera språk, klicka här för att komma till informationen på engelska, arabiska, tigrinja och dari-persiska. 

Tågtrafik

Det finns tågstationer i Avesta, Krylbo, Fors och Horndal. Det är SJ som kör tågen på samtliga tåglinjer som går genom kommunen. Besök SJ:s webbplats för tågtider och biljetter.

Skolskjuts

Läs mer om skolskjuts för elever på grund- och särskola i den relaterade informationen längst ner på denna sida. 

Sjukresor

Du kan åka gratis mot uppvisande av kallelse eller kvitto från besök inom vården. Läs mer om hur det fungerar i den relaterade informationen längst ner på denna sida. 

Färdtjänst och riksfärdtjänst

För dig som har svårt att resa med den vanliga kollektivtrafiken finns möjlighet för färdtjänst och riksfärdtjänst. Läs mer om detta i den relaterade informationen här nedan.

Senast granskad 29 mars 2021.