• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Företagarfrukost i januari

Publicerad: 2021-01-23, kl 09.54

Välkommen till januari månads Företagarfrukost.
Vi skriver år 2021 och med det gångna året i färskt minne och en pågående pandemi är vi i behov av ljusare tider. Och det ljuset kommer nu.

En kaffekopp och en macka på en tallrik.
Välkommen till januari månads företagarfrukost.

För nu kan vi äntligen börja njuta av ljusare morgnar, av en inledd vaccinering som vi hoppas ska ge oss ett mer normalt liv och ett löfte från "Mondo" Duplantis om att vilja göra oss ännu mer stolta. Och så är det dags för företagarfrukost igen.

Den blir digital denna gång - igen. Och vi gör som vi brukar; Lars Isacsson får inleda. Som vanligt i en ny och karaktäristisk Avestamiljö.

Vi säger tack till Lars.

Den här månadens nyhetsbrev (som du kan ta del av här) blev långt. Och ändå fick vi inte plats med all den information vi ville delge dig som företagare. Därför lägger vi till lite här:

De senaste dagarna har - precis som Lars berättade - debatten om Avesta som stad och centrum debatterats efter radiopodden  Stadsinspektionen.
I det sammahanget vill vi på Tillväxt Avesta tala om att ett arbete pågår sedan ett år tillbaka om och kring centrum i projektet Trygga Avesta. Syftet är att göra centrum tryggare, säkrare och - attraktivare. Meningen är att se vad vi tillsammans kan göra för att lyfta centrum. Därför är det här ett projekt där polisen, handeln och näringslivet samt fastighetsägarna och kommunen jobbar tillsammans. Har du tankar och idéer om Avesta som stad och centrum, så hör gärna av dig till tillvaxt@avesta.se så kan vi ta dina förslag vidare. Avesta stad och centrum är ju egentligen i allas vårt intresse. 

Just nu pågår Svenskt Näringslivs enkät ang kommunernas företagsklimat. Totalt tillfrågades i fjol 186 företag i Avesta om att besvara den här enkäten. Frågorna rörde allt från information till företag och mobilnät och bredbandsuppkoppling till upphandling och tillgång på relevant kompetens. 94 företag svarade. Resultatet blev att Avesta i poängtal tappade 2 tiondelar jämfört med året innan. I slutet av våren redovisas resultatet från det här årets enkät.

Trots pandemin så går det bra för många företag. Så till det grad att de också behöver anställa. Från Arbetsförmedlingen försöker man möta det behovet genom att arrangera de digitala rekryteringsträffarna "Jobbchans online". Konceptet är enkelt; Arbetgivare presenterar sig och efteråt kan arbetssökande anmäla sig till snabbintervjuer.
Vill du som företag delta i denna nya typ av rekrytering, ska du anmäla dig till arbetsgivare-dalarna@arbetsformedlingen.se
Läs mer här om hur det går till och vilka datum som gäller.

Vi gläds också åt Pontus Björklins projekt i Skogsbo, som Lars berättade om, och som blev en riktig julklapp till Avestaborna. Du kan läsa artikel här som publicerades samma dag på avesta.se.

Slutligen kan vi inte låta bli att gotta oss åt bygdens son Armand "Mondo" Duplantis framgångar. Han har ju inte bara av World Athletics utsetts till Årets manlige friidrottare (för övrigt den förste svensk som någonsin fått det priset) och Svenska Dagbladets Bragdguld för 2020. På Svenska Idrottsgalan tog han också storslam med titlarna Bäste manlige idrottare, Bästa prestation och Jerringpriset. Extra roligt är givetvis att mamma Helena och pappa Greg utnämts till såväl Sveriges som världens bästa ledare!

Vi avslutar det här frukostmötet genom att njuta av "Mondos" och tidernas högsta stavhopps-hopp; 6 meter och 18 centimeter.
Det kan ses och om igen. 

Tack för denna gång, önskar Tillväxt Avesta.