Avesta kommun driver handlings- och apotekshjälp till personer i riskgrupper och till äldre över 70 år

Publicerad 2020-05-22, kl 08.15

OBS Nya tider för Handlingshjälpen.
Avestabor över 70 år och personer som befinner sig i riskgrupper, har från och med 6 april fått hjälp att handla mat och förnödenheter och sedan få det hemlevererat. Nu ingår också hemleverans av mediciner på recept. Bakom initiativet står Avesta kommun i samarbete med livsmedelshandlare, Frivilliga resursgruppen, Svenska kyrkan och Röda korset.

Avesta kommuns Företagarfrukost i maj

Publicerad 2020-05-13, kl 16.27

Välkommen till maj månads Företagarfrukost i Avesta!
När vi av Covid-19-skäl inte kan bjuda in er till Avestas näringslivsfrukost, bjuder vi hem oss till er och din dataskärm i stället. Men i övrigt ska den här företagarfrukosten vara sig lik, med presentationer av aktuella ämnen och företeelser. Så hämta en kopp kaffe och sätt dig för att se och lyssna.

Covid-19 skapar nya samarbeten och initiativ

Publicerad 2020-05-13, kl 12.06

Många företag i Avesta ser till att stötta och hjälpa i coronatider. Det handlar såväl om att hjälpa varandra som att sprida lite extra guldkant till de som sliter extra just nu.

Utbildning kan bli alternativ till varsel och korttidspermittering

Publicerad 2020-05-13, kl 10.07

I tider av Covid-19, när du som företagare kanske måste korttidspermittera eller varsla din personal, kan det  vara dags att utbilda dem också. Just nu pågår ett omfattande arbete med att ta fram utbildningar som skulle kunna höja kompetensen hos anställda utan att det kostar.

Så kan Avestas framtida centrum komma att se ut

Publicerad 2020-05-07, kl 06.30

Efter att i flera år har jobbat med den visionära stadsplanen för Avesta centrum har nu Axel och Margaret Ax:son Johnsons stiftelse överlämnat ett förslag till Avesta kommun. Det kommer nu att ligga till grund för ett samråd, där allmänheten, handlare, företagare och fastighetsägare får tycka till.

Tack för maten!

Publicerad 2020-04-25, kl 07.56

Tack! Det säger idag Avestas hemtjänstpersonal och ledning, till Avestas företagare som stöttar dem i arbetet med att vårda gamla och sjuka. Nu senast med matlådor.

- Vi riktar ett stort tack till alla de företag som skänkt matlådor till oss och på så vis visar sin uppskattning för det jobb vi gör, hälsar personalen.

Avesta kommuns service fortsatt i topplacering bland företag

Publicerad 2020-04-23, kl 16.21

Avesta kommuns service är fortfarande topprankad och hamnar på 7e plats i en årlig undersökning genomförd av Stockholm Business Alliance (SBA) och Sveriges Kommuner och Regioner (SKR).

Ett stort tack till alla företagare som genom att svara på enkäten hjälper till förbättrad service i kommunen!

Bank av goda idéer ska stärka företag

Publicerad 2020-04-22, kl 14.58

Genom att dela med sig av inspirerande initiativ och goda exempel ska företagen i Dalarna kunna stärka varandra under Coronakrisen. I spåren av detta lanseras nu hashtaggen  #innovativadalarna, som ska bli en sorts bank av goda idéer, spännande lösningar men också en inspirationskälla för företag som behöver ny energi.

Avesta Dalabäst på tillgängligt bredband

Publicerad 2020-04-07, kl 17.19

Avesta har Dalarnas bästa tillgänglighet till fast bredband. Post- och Telestyrelsens årliga kartläggning av mobiltäckning och bredband, som sker i november varje år visar att Avesta har en tillgänglighet på 95,69 procent. Avesta kan därmed stoltsera med, att långt före många andra kommuner, ha nått regeringens visionära mål för 2025 redan i år.

Avestas digitala Företagarfrukost

Publicerad 2020-04-07, kl 11.46

I många år har Tillväxt Avesta arrangerat Företagarfrukostar. Intresset har ökat mer och mer. Senaste året hade vi i snitt nästan 90 anmälda till varje företagarfrukost. Och så kom Covid-19... 
Då bestämde sig Tillväxt för att bjuda in till ett digitalt företagarfrukostmöte. Så hämta en kopp kaffe och läs vidare.

Tillstånd för uteservering kan sökas redan nu

Publicerad 2020-03-31, kl 13.49

Restauranger och caféer i Avesta kommun ges nu möjlighet till en rekordtidig säsongstart av  sina uteserveringar. 

Avesta kommun stöttar Avestas näringsliv med särskilda åtgärder

Publicerad 2020-03-31, kl 12.00

Företagare i Avesta kommun drabbas olika mycket av coronaviruset Covid-19. För att underlätta för de företag som har likviditetsproblem med anledning av coronaviruset har Plan- och Näringslivsutskottet antagit ett speciellt program.

Skolbarn fixar visir för att hjälpa vården

Publicerad 2020-03-25, kl 15.42

Visir kan skydda från coronasmitta. Men det kan bara användas en gång. Därefter måste de kastas. Det väckte en idé hos läkaren Marcus Carlsson om att skapa enkla och billiga varianter. Nu sitter Skogsbo skolas elever och fixar visir på sina slöjdlektioner av overheadplast, en bit resårband, ett par häftkuddar och en längre skumkudde.

- Så här blev det, sa Love och satte ett visir framför ansiktet och trädde resårbandet bakom i nacken.

Kameror permanentas i Krylbo - välkomnas av inrikesministern

Publicerad 2020-02-19, kl 18.16

Det blir fortsatt kameraövervakning i Krylbo. Polisen har beslutat att permanenta kameraövervakningen i samhället. Det rapporterade kommunpolisen Thomas Nordström när inrikesminister Mikael Damberg gästade Krylbo på onsdagen.

Så ska polisen Trygga Krylbo

Publicerad 2020-02-19, kl 18.03

Krylbo är bostadsområdet som utpekats som slummens näste och utsetts till orten som Gud glömde. En plats för brott, bränder och otrygghet. Men sedan polisens projekt Trygga Krylbo startade, fastighetsägaren reparerar lägenheter och kommunen öppnar upp parker med bland annat bärbuskar, så spirar nu optimism och framtidstro. Receptet heter samverkan.

Skogsbo i fokus på Företagarfrukost

Publicerad 2020-02-18, kl 17.08

Går det verkligen att arrangera företagarfrukost bland blankpolerade bilar i en Bilhall? När alla bord och stolar blivit utplacerade och 90 personer tidigt på morgonen tagit plats, så kunde vi konstatera att även detta var möjligt. Kommunstyrelsens ordförande Lars Isacsson inledningstalade som vanligt, och tog upp det roliga i att butiker och lokaler byter innehåll och vi faktiskt var i den ombyggda gamla Tempo butiken.

NeDa bjuder in till projekt Destinationsutveckling

Publicerad 2020-02-18, kl 16.05

Nedre Dalälvens turistnätverk välkomnar just nu till det nya året 2020:s aktiviteter inom projektet Destinationsutveckling! Det bjuds på ett blandat innehåll som ska stärka nätverket och utveckla företag och besöksmål i området genom inspiration och med kompetens.

Avesta nya medlemmar i Stockholm Business Alliance

Publicerad 2020-02-18, kl 14.45

Avesta kommun är nya medlemmar i Stockholm Business Alliance, som är ett partnerskap mellan 55 kommuner i åtta län. Fokus för nätverket är att attrahera utländska investeringar till regionen, men i medlemskapet ligger också att förbättra kommunernas service till företagen.

Nya höjder för Duplantis

Publicerad 2020-02-17, kl 16.40

Så gjorde han det igen.... Förutom att Armand "Mondo" Duplantis satte nytt rekord igen, nu med 6,18 m, står det nu också klart att han blir en av Avestas Walk of fame. I sommar avtäcker han sin egen platta.

Vinnare UF i Avesta

Publicerad 2020-02-14, kl 16.37

Vinnarna i årets UF-tävling i Avesta är...