Avesta kommun Sidhuvud
Tillväxt informerar JANUARI 2021
Januaris Företagarfrukost
Det är återigen dags för en digital Företagarfrukost. Som vanligt träffar du vårt kommunalråd Lars Isacsson som berättar om det senaste i Avesta.På frukostmötet får du också ta del av Arbetsförmedlingens nya rekryteringstjänst "Jobbchans online". Vi berättar också om det pågående projektet Trygga Avesta som syftar till att skapa ett säkrare, tryggare och attraktivare centrum - som svar på den stad-debatt som pågått den senaste tiden. Och så gottar vi oss åt vår egen "Mondo" som fortsätter sätta Avesta på kartan! Välkommen! Ta en kopp kaffe eller duka fram din frukost och ta del av vårt "möte". 
Årets stjärnor hyllas digitalt

Med anledning av den pågående pandemin och de regler och rekommendationer som gäller, kommer inte Stjärngalan 2021 att bli som den brukar. Årets gala – där länets mest framgångsrika företag hyllas – kommer att bli digital. Prisceremonin går att se på www.dalarnabusiness.se och www.stjarngalan.se 28 januari kl.14.00. I år finns tre företag från Avesta nominerade. I kategorin Årets Företag 2020: FEAL i Horndal. kategorin Årets Ungdomsföretagare 2020: Felicia Gustafsson, Fotograf Guldstunder i Krylbo samt Nellie Ramsell, XO Media AB i Horndal. Vi håller tummarna!

Hästbutik blir granne med världens största dalahäst

Det blir hästsportkedjan Hööks som flyttar in i de sista kvadratmetrarna på Dalahästområdet – i samma byggnad som Jula och Dollarstore. Därmed blir företaget den tredje hyresgästen i Azur Slanjankic fastighet i Dalahästområdet. Redan 25 mars uppges butiken stå klar för invigning. Just nu pågår rekrytering av såväl butikschef som personal. Totalt väntas en handfull personer anställas.Hööks har sedan tidigare 56 butiker över hela Norden och är därmed en av de största företagen inom just hästsport och tillhörande utrustning. För en kommun som Avesta med många ridhus, såväl privata som föreningsdrivna, torde etableringen vara mer än välkommen. För ett antal år sedan utpekades också Avesta som en av landets mest hästtäta kommuner. 

Så räknar du yta
enligt pandemilagen 

En kund per tio kvadratmeter disponibel yta. Det är vad som gäller enligt den nya pandemilagen. Det betyder att personalutrymmen, lager och hyllytor ska räknas bort innan den yta som är disponibel för kunderna kan räknas ut.  Däremot ska inte personal räknas in. Ytan gäller bara kunder. Läs mer här att mäta yta, om pandemilagen och hur tillsynen går till.

KROK-projektet erbjuder förslag på företagsstöd

Är du företagare och behöver stöd och hjälp i coronatider, då kan du vända dig till oss på Tillväxt Avesta. Vi ingår just nu i Region Dalarna-projektet KROK (Kompetens, Rådgivning, Omställning, Koordinering) som har som syfte att ge företagen stöd i att möta konsekvenserna av covid-19. Läs mer om projektet, stöd- och kontaktuppgifter här.  

Snart går tiden ut för att
söka stöd för enskilda firmor
Är du en enskild näringsidkare och har tappat i omsättning på grund av coronapandemin? Då kan du ansöka om omsättningsstöd. Ansökningstiden går ut 31 januari. Ansökan ska skickas till Boverket. Beslut fattas av Länsstyrelserna. Här kan du läsa mer om vad som gäller och hur du gör din ansökan. 
Julklappen som stöttar Avestas lokala handel med miljoner

För många handlare och butiksägare i Avesta kan Avestadalern vara den räddning som många behövt. Många större företag valde att köpa presentkort till sina anställda. Bara under årets tre sista månader såldes presentkort för 2,2 miljoner kronor. Totalt har därmed presentkort sålts för 3,5 miljoner kronor under 2020. Det är pengar som nu kommer att spenderas i Avesta. Det har också fått fler butiker och företag att ansluta sig till kortet. Totalt är det nu minst 42 butiker, restauranger och företag som tar emot Avestadalern som betalning. Här kan du ta del av alla som anslutit sig till Avestadalern.

Företagsregistret uppdateras

Just nu genomför Business Update System en uppdatering av företagsuppgifter i Avesta. Business Update är det företag som vi på Tillväxt Avesta använder för exempelvis kontakter och utskick till dig. Antingen har du som företagare nyligen fått eller kommer att få en förfrågan om era uppgifter gällande telefon, mejladress och antal medarbetare. Företagsregistret finns också på vår webbsida – inklusive dina uppgifter om du som företagare godkänner det. Uppgifterna och ändringarna är helt kostnadsfria. Vill du göra ändringarna via oss på Tillväxt Avesta så går det också bra. Skicka uppgifterna i så fall till tillvaxt@avesta.se.

www.baraiavesta.se uppdaterad med upplevelser

Webbsidan www.baraiavesta.se är Avesta kommuns presentation av det lokala näringslivet i syfte och att synas mer nationellt och internationellt för att intressera möjliga etablerare och byggare. Nu har webbsidan byggts ut. Nu har den vidareutvecklats till att också omfatta upplevelser. För dem som har för avsikt att flytta till Avesta vill vi visa på det goda livet i vår kommun. Ge oss gärna synpunkter eller tips på andra reportage som du skulle vilja läsa där på mejl tillvaxt@avesta.se.

Business Swedens råd till landets exportföretag

Trots Pandemilag och ett till synes folktomt samhälle rullar företagshjulen. Det bekräftar chefsekonom Lena Sellgren vid Business Sweden. I ett av de Almi-seminarium som vi tipsat om i våra nyhetsbrev, redogjorde hon om en faktisk återhämtning som framför allt Sverige gjort och gör trots pandemin, vid den senaste föreläsningen. Läs mer här.

Aktiviteter
Kvinnors företagande nätverksträff 21 - digitalt frukostmöte och föreläsning

På detta seminarium på temat Försäljning och marknadsföring går vi igenom hur man säljer med framgång, kundrelationer och hur man landar affärer. Vi avslutar med frågestund. Föreläsare är David Nordlund från Almi GävleDala. När du anmäler dig godkänner du samtidigt att din mejladress kommer att delas med Almi GävleDala. En Teamslänk kommer att skickas från David Nordlund till de anmälda deltagarna någon dag innan seminariet


Tid: Onsdag 27 januari kl 07.30-09.00 
Plats: Din egen dator hemma i köket eller på kontoret
Pris: Kostnadsfritt
Arrangör: Tillväxt Avesta

OBS. Anmälan senast 25 januari

Anmäl dig här


Då arrangeras vårens övriga nätverksträffar 

Den enkät som skickades ut hösten 2020 för att ta del av vilka önskemål som finns vad gäller innehållet i träffarna har sammanställts. Planering utifrån vad som framförts pågår som bäst. 
Vi kan emellertid redan här redovisa datumen för vårens kommande nätverksträffar. Boka in dem i din kalender redan nu:
Onsdag 17 februari
Onsdag 17 mars
Onsdag 21 april
Fredag 21 maj 
Fredag 18 juni. 

Var med på Stjärngalan - över nätet

När Årets främsta företagare 2020 ska utses och hyllas brukar det ske med fest och baluns. Så icke i år. Årets gala blir inte som tidigare år. Det är helt enkelt inte möjligt att arrangera den traditionella festen på grund av den pågående pandemin. Det är då digitaliseringen kommer till pass. Det här betyder också att alla som vill kan "vara med".
Extra spännande blir det för Avesta med de tre nominerade företagen: FEAL i Horndal, Felicia Gustafsson, Fotograf Guldstunder i Krylbo samt Nellie Ramsell, XO Media AB i Horndal.
 
Här kan du se filmen med alla vinnare

Tid: Torsdag 28 januari kl. 14.00
Plats: I din egen dator   
Pris: Kostnadsfritt
Arrangör: Dalarna Business 
      
Aktuella upphandlingar
Revisionstjänster - avser att vara sakkunnig till kommunens revisorer för granskning av styrelse, nämnder och beredningar, för Skinnskattebergs kommun.

Trädgårdmaskiner, reparation och service 2, 2020 -  avser heltäckande sortiment av motorsågar, röjsågar, häcksaxar, snöslungor, gräsklippare jordfräsar, personlig skyddsutrustning, kläder mm, för Upphandlingcenter Falun-Borlänge-regionen.

DIS Bemanningstjänster - avser dynamiskt inköpssystem gällande inköp av bemanningstjänster, tillfällig inhyrning av personal samt tillhörande service för längre och kortare tid, för Upphandlingcenter Falun-Borlänge-regionen.

Fordon - Laddhybrider och Elhybrider - avser ett dynamiskt inköpssystem där upphandlingar planerad att annonseras för deltagande kommuner och bolags behov, för Upphandlingcenter Falun-Borlänge-regionen.

Bemanningstjänster - tillfällig inhyrning avseende sektorchef/förvaltningschef, enhetschef/områdeschef och sekreterare för tillfällig inhyrning, för Norbergs kommun.

IT stöd, mobil informationshantering, planering och insatsregistrering för hemtjänst - avser system för planering och ruttoptimering samt mobil dokumentation, tid och insatsregistrering, för Norbergs kommun.

Arbetskläder grova och arbetshandskar - avseende arbetskläder som främst kommer att användas av de tekniska förvaltningarna, elever i olika utbildningar och Arbetsmarknadsenheterna, för Upphandlingcenter Falun-Borlänge-regionen.

Gas och hyra av gasbehållare 2020 -avser gas, gasblandningar, gasolprodukter och hyra av flaskor/behållare samt tillhörande tjänster, för Upphandlingcenter Falun-Borlänge-regionen.

Skoladministrativt system - avseende ansökan och placering, ekonomihantering inom och mellan organisationer, underlag för avgifter in- och utbetalningar, elevhantering mm, för Avesta kommun via Upphandlingcenter Falun-Borlänge-regionen.


Alla upphandlingar hittar du här.
 

Avesta kommun ingår numera i Upphandlingscenter, vilket är en upphandlingssamverkan där Falun, Borlänge, Ludvika, Gagnef, Säter, Hedemora och Säters kommuner ingår. Upphandlingscenter har huvudkontor i Ludvika men har satellitkontor i alla de övriga medlemskommunerna. Totalt består centret av 23 medarbetare. Varje kommun har en upphandlare som är kommunansvarig. Denne är tillgänglig för frågor men tar också emot och vidarebefordrar uppdrag till Upphandlingscenter. Kommunansvarig i Avesta är Tove Winqvist Owetz. Mejl: tove.winqvistowetz@ludvika.se.

Tillväxt informerar är information riktad till dig som är företagare i Avesta kommun.
Tillväxt informerar ges ut av näringslivsenheten Tillväxt Avesta.

Tillväxt Avesta är din dörr in i Avesta kommun och består av: Näringslivschef Anders Åkerström, näringslivsutvecklarna Carina Emtebrink, Kerstin Eriksson, Stina Lundkvist och vår vikarierande kommunikatör Sanna Landenberg.
Vill du inte längre ta emot vår information eller vill kontakta oss av andra skäl, ring tel: 0226-64 50 00,
eller skicka E-post till tillvaxt(@)avesta.se 
eller direkt till någon av medarbetarna till fornamn.efternamn@avesta.se.