• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Ny metod möjliggör golvbyte fast verksamhet pågår

Publicerad: 2018-03-28, kl 08.47

Nu är omöjliga renoveringar möjliga tack vare nya metoder och gott samarbete.

Flera av äldreboendena i Avesta  kommun är i behov av upprustning. Att byta golv har historiskt sett varit ett krångligt projekt som inneburit att brukare och personal behövt flyttas under tiden för renoveringen. Under vintern har emellertid Gamla Byn AB prövat nya metoder för golvbyte på äldreboendet Skogsgläntan, där golven byts samtidigt som verksamheten pågår.

 en bild på skogsgläntan utifrån
Ny metod har gjort det möjligt att byta golv på äldreboendet Skogsgläntan i Avesta fast verksamheten pågått.

- Med den här metoden kan vi undvika evakueringar av de boende, vilket känns tryggt och bra för alla inblandade. Säger Gamla Byn ABs ordförande Laila Borger.

Den nya metoden går ut på att det nya golvet läggs ovanpå det gamla vilket innebär att omsorgsförvaltningens verksamhet kan pågå samtidigt som de nya golven läggs.

- Personalen och de boende är mycket nöjda. Det är så bra är att verksamheten inte behöver påverkas av att renoveringen pågår. Säger omsorgsstyrelsens ordförande Susanne Berger.

Projektet med upprustningen av äldreboendet Skogsgläntan är i full gång och flera avdelningar har redan fått nya golv. Tack vare att den nya metoden fungerat så bra blickar Gamla Byn AB och Omsorgsstyrelsen framåt, planen är att fortsätta renoveringarna av kommunens äldreboenden under 2018, ett boende i taget.