• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

KOMMUNREHAB AVESTA - Rehabteamet har bytt namn

Publicerad: 2018-04-05, kl 08.00

Vissa av er känner igen verksamheten som Rehabteamet, men verksamheten har nu bytt namn. ”- Det är främst för att hålla isär oss från andra rehabverksamheter”  berättar personalen.

 

Två personer bär in en rullstol i en skåbil

Kommunrehab har hand om rehabverksamheten på särskilt boende, LSSpsykiatriboenden och alla som inte har förmågan att ta sig till en vårdcentral för att få hjälp med rehabärenden.  Verksamheten arbetar även förebyggande med balansgrupper och hur olyckor i hemmiljön kan förhindras.

 Kommunrehab har även hand om kurser i förflyttningsteknik för anställda i kommunen, om det kan du läsa om i nyhetsbrevet i september 2017.  Verksamheten arbetar även förebyggande på andra sätt med personalens arbetsmiljö för att hitta ergonomiska lösningar.

På Kommunrehab arbetar Fysioterapeuter/sjukgymnaster, arbetsterapeuter och en syn och hörselinstruktör. Fysioterapeuter/sjukgymnaster utgår från kroppen, vad finns för funktion, potential och finns det möjlighet att träna upp förmåga eller möjlighet att röra sig på andra sätt.

Arbetsterapeuter arbetar med aktiviteten som grund och försöker hitta kompensatoriska aktiviteter för att kunna utföra sina egna aktiviteter.