• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Rekordmånga får tycka till om sin kommun

Publicerad: 2019-08-22, kl 09.16

Nu är det dags för SCB:s årliga medborgarundersökning där invånarna tillfrågas om hur det är att leva i Sveriges kommuner.

händer på laptop tagnenter, statistik på skärmen

I dagarna får 161 500 personer i 135 kommuner runt om i Sverige enkäten i brevlådan. Aldrig tidigare har så många individer deltagit i SCB:s medborgarundersökning ett och samma år.

SCB:s medborgarundersökning görs för att mäta invånarnas attityder till verksamheterna i kommunerna: hur det är att bo och leva där samt vilket inflytande invånarna upplever att de har. Den ger en inblick i hur servicen fungerar ur invånarnas perspektiv och värdefull vägledning i kommunernas arbete.

Resultaten av höstens undersökning kommer att skickas till de deltagande kommunerna i mitten av december. Den 18 december kommer de att finnas i Statistikdatabasen.

Klicka här för att komma till statistikdatabasen på scb.se

Så går det till

SCB:s medborgarundersökning är en enkätundersökning som görs på uppdrag av kommunerna. De personer som tillfrågas är ett slumpmässigt urval som dras från befolkningsregistret. Urvalsstorleken är olika beroende på hur stor kommunen är.

Den som är med i undersökningen kan svara med pappersenkäten eller på webben, där det även går att svara på engelska, finska eller spanska. Det går även att få pappersenkäten på arabiska.

Klicka här för att komma till webbenkäten

Inloggningsuppgifter till webbenkäten skickas ut till de slumpmässigt urvalda invånarna med brev 23-29 augusti. Pappersenkäten skickas ut 6-12 september.

Avesta kommun hoppas att så många som möjligt passar på att tycka till om sin hemkommun. Genom statistik som denna får vi ett bra verktyg till utvecklingsarbete.

Enkäten stänger 4 november kl. 13:00.