• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Medborgarlöfte tecknat, för ordning vid Dalahästens handelsområde

Publicerad: 2017-12-14, kl 11.03

Ett medborgarlöfte har undertecknats av lokalpolisområdeschef Mattias Skarp och kommunstyrelsens ordförande Lars Isacsson. Löftet gäller ordningsstörningar och trafikbrott vid parkeringarna som tillhör Dalahästens handelsområde.

Lokalpolisområdeschef Mattias Skarp och kommunstyrelsens ordförande Lars Isacsson tar i hand efter undertecknat medborgarlöfte

Flera medborgare har rapporterat till Polisen och Avesta kommun att det har varit ordningsstörningar och trafikbrott vid parkeringarna vid Dalahästens handelsområde.

–Det är viktigt att kunna agera utifrån aktuella problembilder, det är därför vi ska teckna medborgarlöften, säger Mattias Skarp, lokalpolisområdeschef Falun.

Avesta kommun lovar att ta till åtgärder på den kommunägda marken i området för att förhindra brotten. De lovar också att ta kontakt med de motorintresserade ungdomar som har intresse av att starta en motorförening, och på det sättet ta till vara de goda krafter som finns på orten. Polisen lovar att rikta sin planlagda verksamhet mot området för att kunna lagföra de som begår ordningsstörningar och trafikbrott.

–Vi hoppas att det här medborgarlöftet ger en lugnare tillvaro för de boende i området, säger Lars Isacsson, kommunstyrelsens ordförande.

Medborgarlöftet är mellan Avesta kommun och lokalpolisområdet Falun. Det gäller under perioden 13 december 2017 och 14 januari 2018 och ska därefter utvärderas.