• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Weir och Biltema presenterade sig på juni månads företagarfrukost

Publicerad: 2019-08-12, kl 16.28

Visserligen blev det Nordens modernaste och Dalarnas största Biltema som fick stå i fokus när vårens sista företagarfrukost anordnades i Avesta. Men det finns fler företag som etablerar sig och växer i kommunen just nu. Lars Åström berättade exempelvis om Weir.

Lars Åström, Sverigechef för mineralföretaget Weir, berättade om verksamhet och sverigekontoret i Avesta.
Lars Åström, Sverigechef för mineralföretaget Weir, berättade om verksamhet och sverigekontoret i Avesta.

Weir Minerals Sweden är ett företag som är världsledande inom tillverkning av produkter för gruvdrift och mineralbearbetning. Lars Åström som är Sverigechef, berättade om sin resa i företaget och om företagets kontor i Gällivare och Skellefteå. Men Sverigekontoret ligger  i Avesta, där arbetsstyrkan på några få år ökat från en till tio personer och som nu sitter i nyrenoverade lokaler i Koppardalen.

Men att Avesta är en handelsstad värd namnet, det underströk Biltemas platschef Anders Halvarsson som också berättade om den hektiska invigningen och starten av Avestabutiken i början av juni.

- Det har varit en fantastisk start. Rörigt men roligt. Och vi har hittat fantastiska människor till vår butik.

Han var också extra nöjd med det ekonomiska resultatet de första dagarna.

- Jag var ansvarig för Hudiksvalls Biltema när vi invigde den butiken för ett år sedan. Men vi här i Avesta har spöat dom – varje dag hittills, berättade Anders bara en vecka efter invigningen.

Det berodde, menade Anders Halvarsson, just på att Avesta är en handelsstad med ett förvånansvärt stort upptagningsområde – betydligt större än Hudiksvalls - trots att det är en till invånarantalet betydligt större stad än Avesta.

Kommunalrådet Lars Isacsson, berättade i sin tur om planerna för den stora Stadsfesten (som går av stapeln 31 augusti), om Dalahästen som ska vara rustad och målad och klar att överlämnas till kommunens ägo senast första oktober och om att Avestas gymnasie-elever till 90 % söker och går i gymnasiet i Avesta.