• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Kommunal verksamhet tema på företagarfrukost

Publicerad: 2019-05-29, kl 17.30

Det blev byggande på både längden och höjden som stod i fokus när maj månads Företagarfrukost arrangerades i anslutning till Företagardagarna. Det handlade nämligen om såväl bostäder och nya bostadsområden som asfaltering av vägar och brobyggen.

Stina Björnholm berättade bland annat om pågående och kommande byggplaner.
Stina Björnholm berättade bland annat om pågående och kommande byggplaner.

På plats på företagsfrukosten fanns V-Dala Miljö- och byggförvaltnings ansvariga chefer, vars förvaltningschef Håkan Eck inledde med att glädjas åt den nya Insiktsmätningen. Hans förvaltnings arbete har haft stor betydelse för att Avesta klättrat från 111:e plats till 6:e plats i rankingen vad gäller kvalitetsmätning av landets kommuners myndighetsutövning och service mot företagen.

- Det är riktigt bra. Vi ska ju vara till för er. Många små företag skapar ett bra samhälle, konstaterade han.

Miljöchef Claes Pile betonade i sin tur vikten för företagare i Avesta att ha så tidiga kontakter som möjligt med förvaltningen vad helst det handlar om för ärenden. På så vis kan V-Dala vara ett stöd men också ge råd i stället för att behöva konstatera efteråt vad som blev rätt eller fel.

Stina Björnholm, Plan- och byggchef, betonade även hon vikten av att ha nära kontakt med förvaltningen i exempelvis byggärenden för att underlätta i processen.

- Men vi granskar inte bara bygglov. Vi har många andra uppdrag också som att granska lekplatser, tillsyn av ovårdade tomter och hantera förelägganden.

Lars Isacsson, kommunalråd i Avesta, kunde å sin sida glädjande berätta att invigningen av Markusskolans idrottshall genomförts och av eleverna själva. Han berättade också att ett nytt konstverk, Droppen, har placerats på Markustorget som invigs senare i sommar.

- Vägen in till Googles mark har asfalterats och är klar. Det betyder att vi håller tidsplanen för det arbetet som vi upphandlat och som Google till största delen betalat. Det har dessutom utförts av ett lokalt företag vilket är extra kul, berättade Lars Isacsson.

Han informerade därefter om den asfaltsplan som är antagen och följs med fokus på olika områden år från år. Han redogjorde också för en förstudie gällande Kyrkbron som är i stort behov av upprustning.

-  Vi har 3,5 mil älv i vår kommun. Det betyder många broar som är i dåligt skick och bör bytas ut . Planen för hur detta kan genomföras ska vara klar i september.

Han noterade också slutligen att planarbetet med Lerbäcksleden fortsätter. Arbetet med Gubbmossens lekpark i Skogsbo fortsätter också samt Mossparken i Krylbo som upplevts som otrygg men som nu åtgärdas genom att buskage försvinner och ersätts av bärbuskar och belysning.