• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Rörmokaren Mika årets Grillmästare i Avesta

Publicerad: 2017-08-27, kl 07.39

Mika Koskinen är Avestas Grillmästare 2017.

Med ett smått spektakulärt upplägg med visentköttet i form av en burgare på planka, vann han uppstarten av Skördefestens grilltävling när den avgjordes på Lilla Torget.

Mika Koskinen blev årets Grillmästare i Avesta.

Totalt ställde fem grillare upp. Mika Koskinen var dock den ende som valde att mala köttet och göra en burgare. Den serverade han på en träplanka, fastnitad med en kniv med lokalt producerade tillbehör. Han erhöll titeln med motiveringen:

”Med råvaran i fokus och tydlig lokal anknytning har laget presterat en perfekt grillrätt på visentkött. Med härlig kreativitet ”.

Detta utlåtande var juryn, med Kocklandslagets ledare Fredrik Andersson som juryns ordförande, eniga om.

- En trevlig tävling med bra tillagning av huvudråvaran visentkött från samtliga deltagare, sa Fredrik efteråt.

I juryn satt också förre krögaren Inge Lindgren, aktiv i Avesta på 80- och 90-talet, kommunalrådet Lars Isacsson och Liselotte Dahlin produktutvecklare LissEllas och ordförande i Skördefest i Dalarna ideell förening.

Till vardags är Mika rörmokare och driver sin egen firma. Men intresset för mat och framför allt för grillad och rökt mat, har länge varit ett stort fritidsintresse. I flera år hjälpte Mika ”grillfreaken” Thomas Lindberg i hans arbete. På så vis lärde och fick han sig en hel del tips och idéer vad gäller grillning och att röka kött.

-  Men sen har jag gått vidare. Min förhoppning är att kunna bygga upp en foodtruck här i Avesta. Jag har ett stort matintresse.

Mikas förhoppning är att bygga upp ett nytt, eget företag med inriktning på att bli en professionell grillare.

- Det företaget är under uppbyggnad. Jag testade intresset under Karnevalen, men en sådan satsning tar tid.

Och vad säger du om juryns synpunkter?

- Det är roligt att göra något som faller i smaken!

 Grilltävlingen arrangerades av Skördefesten och Avesta kommun och utgjorde ett uppskattat inslag i lördagens torgfest för alla åldrar. Ett par stenkast från mattävlingen kunde Avestaborna också lära känna flera föreningar, titta på polisens redskap och – som unge Ryan – lära sig hur man säkrast och snabbast släcker eld som fått fäste i en människas kläder. Dessa aktiviteter ingick i aktiviteter Blåljusdagen som arrangerades av Centrumföreningen och LO-fackens och Hyresgästföreningens Familjedag.