• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Frukoststart på Golfrestaurangen för höstens företagarträffar

Publicerad: 2019-09-16, kl 16.28

Alla myste och mådde gott i värmen från den uppgående solen när höstens första företagarfrukost gick av stapeln på Golfklubbens restaurang. Kommunalråd Lars Isacsson inledde som vanligt och noterade att det finns ett mervärde i att besöka och äta frukost hos nya företag och föreningar eftersom det ständigt lockar nya företagare.

Azur Slanjankic, VD och ägare av Investa AB som äger fastigheten där Jula och Dollarstore ska etablera sig, pratade om etableringen men också Bruksklubben på företagarfrukosten.
Azur Slanjankic, VD och ägare av Investa AB som äger fastigheten där Jula och Dollarstore ska etablera sig, pratade om etableringen men också Bruksklubben på företagarfrukosten.

Lars fortsatte med att glädjas åt att Biltemas lyckade nyetablering i Åsbo kommer att följas av Dollarstore och Jula och menade att kommunen inte ser ett motsatsförhållande mellan centrum och Dalahästområdet utan ser det som att de kompletterar varandra på ett bra sätt. Inte minst känns det bra att tidningen Markets nya köpcentrums rapport placerar Avesta Gallerian på 5:e plats bland landets bästa i kategorin ”Bästa kommunala bostadscentrum”.
Den yttre miljön har också fått ett lyft med en renovering av Stadshusparken, Droppen dvs den nya skulpturen i rostfritt, och en ny häftig lekmiljö där det alltid finns skrattande barn vilket också ger ett tryggare centrum med fler människor.

Google-etableringen ”tuffar på”, och nyligen skrevs ett servitutavtal mellan Google och kommunen beträffande uttag av vatten från Dalälven i Näs där en pumpstation ska byggas.

Årets ”platta” på gågatan kommer att erhållas av en man som betytt mycket för Avestas utveckling: generalkonsul Axel Ax:son Johnson, och glädjande är att familjemedlemmar, som har ett stort intresse i Avesta, kommer att vara på plats vid högtidligheten. Samtidigt kommer man att besöka Avesta herrgård, med vissa delar från 1600-talet, som fortfarande är i familjens ägo.

Som vanligt avslutade Lars Isacsson med lite sportnytt och konstaterade att även Leksands IF firar 100 år i år.

Azur Slanjankic, VD och ägare av Investa AB som äger fastigheten där Jula och Dollarstore ska etablera sig, berättade lite om hur arbetet börjat för tre år sedan och hur det nu fortlöper med invigningar i nov-dec 2020. Naturligtvis fick han som ny ägare till Bruksklubben också frågan om planerna för den, men svarade bara att fler förslag fanns och att man nu mest såg över att få byggnaden tät inför vintern.

Gamla Byns nye VD Ulf Egerfeldt fick ta över mikrofonen, även som ny Avestabo då han efter bara en månad på den nya tjänsten även köpt en lägenhet och kommer att bo här i veckorna. Han konstaterade som komplement till sportnytt att han inte är Brynäsare trots att han bor i Gävle den andra delen av veckan. Ulf berättade att de byggnationer som pågår i Avesta går enligt plan både bostäder, skolor och gymnastiksal i Skogsbo, och att mycket kommer att behöva byggas framöver. Bostadsbyggnation på gamla badhustomten kommer igång i oktober då spaden sätts i marken.

En kul innovativ nyhet var annars att kassören i Centrumföreningen Petra Jarlheim som visade upp den nya digitala Avestadalern, som får utseende av kreditkort! Kommunen har varit med och finansierat framtagandet, som en 100-årspresent till Avesta handel. Hittills har ett knappt 40-tal företag  anslutit sig.   

Stina Lundkvist, Tillväxt, och Johannes Kotschy som samordnat alla aktiviteter i Avestas 100-årsfirande presenterade slutligen programmet till helgens Stadsfest. Ett mycket omfattande program som passade alla åldrar och som vi hoppades att hela Avestas befolkning skulle sluta upp kring och går ut och träffas på gågator och torg!  Eller vad sägs om hoppborg – popcornmaskiner och lördagkvällens uppträdande av miss Li. Ville man åka gammalt ånglok från Horndal och Fors så gick det bra genom föreningen SKÅJ: försorg. (Stockholms Kulturlandskap för Ånga och Järnväg).