• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Företagarfrukost hos Kontor & Miljö

Publicerad: 2018-01-29, kl 16.24

Tillväxt Avestas första företagarfrukost förlades till företaget Kontor & Miljö. Håkan Karlsson och sonen Andreas berättade om flytten från centrum och de fördelar det gav. Rimards Jonas Andersson och Andreas Wallin - som byggt de nya lokalerna - berättade i sin tur om varför och valet av lokala entreprenörer. På plats fanns också Stjärngale-nominerade företag från Avesta samt Masarna.

Kontor och Miljös Håkan och Andreas Karlsson intervjuas.

Kontor och Miljö är ett företag som vill förmedla helhetslösningar i allt från telefonväxlar och it-strukturer till utskrifter och inredning. Det berättade Håkan Karlsson, när han tog emot Tillväxt Avestas företagarfrukost 23 januari i sina nya lokaler på Prästgatan, där han och sonen Andreas samt de sju anställda numera kan presentera hela sitt utbud för kunderna.

Lokalerna byggdes av grannföretaget Rimards.

- Vi hade mer byggbar mark på vår tomt. Först tänkte vi väl bygga och hyra ut men Håkan ville köpa så det fick bli så, sa Jonas Andersson och Andreas Wallin.

Bägge företagen intervjuades på företagarfrukosten av näringslivsutvecklare Lars Enoksson.

Rimards ägare berättade vidare att de gärna bygger mer, men först ska de bygga ut 400 kvadrat åt sig själva.

- Vi använder lokala entreprenörer i allt från byggande och mattläggning till fönsterleveranser.

Kontor & Miljös flytt till Källhagens industriområde efter att ha legat vid Kungsgatan i 30 år, ser Håkan Karlsson enbart fördelar med.

- Här kan vi i miljöer presentera vårt utbud och utifrån de olika behov kunden kan ha på ett kontor. Det gäller att ständigt förbättra sig. Att aldrig vara helt nöjd, sa Håkan som har en marknad långt utanför bara Avesta.

- Ja, vi besöker och levererar ut till hela landet.

Beträffande framtidens teknik berättade Håkan, att kortkommandon som kan styras med tal och att utrustningen i framtiden kan ”tänka” och notera det du säger, är sådant ”som kommer”.

Frukostmötets andra stora inslag blev en presentation av Masarna inför kommande säsong, där Stefan Bäckström är fortsatt lagledare och Linus Sundström lagkapten.

- Nu är det träning i gym och på endurocykel. Men redan omkring 10 mars ska jag vara på gång på cykel. Elitserien börjar i maj, berättade Linus som i sommar ska köra i fyra olika ligor; Sveriges elitserie och allsvenska, Polen och England.

- Det blir fyra tävlingar i veckan.

Lagledare Stefan Bäckström som berättade om laguppställning och nygrävd fiber, möjligheterna för företagen att nyttja Masarna i sin marknadsföring, eller i andra sammanhang som exempelvis Avestas skolor gjort. Kommunstyrelsen har nyligen beslutat om ett marknadsföringsavtal mellan Masarna och Avesta kommun för 2018.

Frukostmötet avslutades med att presentera de tre nominerade kandidaterna till årets Stjärngalan 2018, där Dalarnas företagare och näringsliv kämpar om att erhålla olika titlar. De tre nominerade var Annica Hanses Årets Nyföretagare (IDEH AB Burger King), Tomas Ramsell, Årets Företagsledare, Västanhede Trafik och Årets exportföretag FeAl AB, representerat av Mats Sundstedt.

Läs mer om de nominerade och motiveringarna på Vi är Avesta.

 • Tillväxt Avesta arrangerar Företagarfrukost ungefär nio gånger om år. 2017 var genomsnittet besökare 80. Vid 2018 år första företagarfrukost hos Kontor & Miljö var över 100 anmälda.