• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Biltema invigde butik i Avesta

Publicerad: 2019-06-13, kl 16.55

Biltema I Avesta är invigt! Torsdag 13 juni slogs portarna upp. Ett efterlängtat öppnande av kundtillströmningen att döma. En handfull ungdomar sov över i porten för att vara först, och försågs av förstående personal med filtar. Redan klockan sju på morgonen stod dessutom ett 20-tal personer och väntade in öppningen. De hade till invigningen ökat till cirka 150 trots regn och skyfall.

Kommunalrådet Lars Isacsson blomsterhyllade Biltema och dess varuhuschef Anders Halvarsson.
Kommunalrådet Lars Isacsson blomsterhyllade Biltema och dess varuhuschef Anders Halvarsson.

I och med invigningen var fem års arbete till ända. Så lång tid tid tog det från de första kontakterna med kommunen tills att butiken stod klar.

Avesta är Biltemas 51:a butik. I många stycken kommer Avestabutiken att bli en föregångare för andra, nya butiker. Inte nog med att den är en av Nordens största med drygt 7500 kvadratmeter. I butiken testas nu också nya lösningar. Det handlar om exempelvis fler presentationsytor, nya, utmärkta tag-själv-sektioner, nya och tydliga bildsekvenserna längs väggarna och så det nya caféet.

- Här är det första gången vi gör något mer av cafédelen. Den har fått ett speciellt utseende med design av trä på väggarna, berättade etableringschef Andreas Gergevåg.

Det kommer av allt att döma också att bli en ny samlingsplats för många tillresande och Avestabor, med tanke på försäljningen av korv och glass.

Avesta kommun lyckönskade företaget och de totalt 27 anställda, redan på onsdagskvällen med en blomma. De välkomnade också varuhuschefen Anders Halvarsson som i och med jobbet i Avesta flyttat hem till Dalarna.

- Det här har jag längtat efter, sa Anders som närmast kommer från Biltema i Hudiksvall som invigdes i fjol.

Han kommer också att medverka vid Avesta kommuns sista företagarfrukost för våren kommande vecka, där han berättar om företaget och invigningsveckan.

Avesta kommunalråd Lars Isacsson hälsade företaget hjärtligt välkommet i samband med invigningen

- Det här är jättestort för Avesta. Det är ju en av de största butiksetableringar man kan få. Denna, Nordens mest moderna butik, stärker också Avesta som handelsstad och ger säkert möjligheter till fler etableringar, sa Lars Isacsson.

Han noterar också att arbetet från första träff till invigning tagit fem år – nästan på dagen.

- Första gången vi träffade Biltema var 4 juni 2014. Det visar att etableringar är ett långsiktigt arbete. Men det är också ett bevis på att vi har duktiga tjänstepersoner som jobbat med att förverkliga etableringen.

 • Biltemas populära korv testades när Avesta kommun uppvaktade Biltema till etableringen i Avesta. Fr v näringslivschef Anders Åkerström, kommundirektör Anders Friberg, kommunalrådet Lars Isacsson, Biltemas vice VD Adelina Voci, V-Dalas Miljö och byggförvaltningschef Håkan Eck, markchef Ulf Lademyr, kommunstyrelsens vice ordförande Sussie Berger och Biltemas etableringschef Johan Gerdevåg.

 • Nästan på dagen fem år tog det från Avesta kommuns första möte med Biltema till invigningsdag. Fr v näringslivhchef Anders Åkerström, Biltemas etableringschef Johan Gerdevåg, kommundirektör Anders Friberg och Miljö- och byggförvaltningschef Håkan Eck.