• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta skriver avtal med bolag om 52 nya lägenheter

Publicerad: 2020-10-27, kl 16.33

Avesta kommuns Plan- och  näringslivsutskott har uppdragit till V-Dala Miljö och Byggförvaltning att skriva avtal med ACASA Bostad  AB, för byggandet av 52 nya hyreslägenheter på Dalergränd.

En skiss på tvåvånings trähus enligt ett projekt i Enköping.
I Enköping avslutar nu Acasa sitt byggprojekt om 34 nya lägenheter. Så kan också Avestas nya lägenheter komma att utformas.

Vid Dalergränd mellan tennishallen och Skillinggränd finns idag tre kommunalt ägda tomter för flerfamiljshus till försäljning. Under 2020 har tre intressenter lämnat förslag på vad de vill bygga på en eller flera av tomterna. De olika alternativen redovisades för politikerna vid senaste Plan- och näringslivsutskottet.

Det förslag som fångade störst intresse var byggföretaget ACASAs förslag att bygga 52 hyresrätter fördelat på sex byggnader på de tre tomterna. Ett enigt Plan- och Näringslivsutskott gav förvaltningen i uppdrag att skriva avtal med ACASA.

- Vi ser positivt på att det byggs både bostadsrätter och hyresrätter i området och av flera olika intressenter. Det visar på att intresset för att bygga i Avesta nu är stort och konkret, säger kommunalrådet Lars Isacsson.

Husen på Dalergränd ska enligt förslaget byggas i trä, i två våningar med loftgångar och hiss. Standarden i lägenheterna är hög men hyran hålls nere tack vare statliga investeringsstöd och energibidrag.

Företaget har tidigare byggt bostadshus i bland annat Enköping och Gagnef.