• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta deltog i Almedalen - på och vid scenen

Publicerad: 2019-08-12, kl 15.21

Att hjälpa företag att göra rätt, var titeln på ett av Svenskt Näringslivs seminarier under Almedalsveckan. Som enda kommunala deltagare i panelen vid mötet återfanns Lars Isacsson från Avesta.

Lars Isacsson från Avesta deltog i ett av Svenskt Näringslivs Almedalsseminarium
Lars Isacsson från Avesta deltog i ett av Svenskt Näringslivs Almedalsseminarium

Syftet med mötet var att lyfta frågan hur kommunala politiker och chefer skulle kan skapa bättre förutsättningar för nöjda företagare, nya arbetstillfällen och därmed ökade skatteintäkter till sina kommuner. Framför allt handlade mötet om arbetet med myndighetsutövning och att genom bättre service åstadkomma bättre företagsklimat. Till grund för detta seminarium hade Svenskt Näringsliv tagit fram en guide i ämnet.

- Företagen vet hur det fungerar i mötet mellan kommun och företag. Där avgörs det om företagen ska kunna utvecklas, menade Svenskt Näringslivs representanter som konstaterade att de kommuner som får höga betyg i företagsrankingen, är de som bidrar med vägledning för företagen.

Bemötande, rimliga handläggningstider, förbättrade digitala lösningar och tydlighet vad gäller avgifterna och vad man som företag betalar för, är exempel på vad som är viktiga.

I sina kommentarer i ämnet, lyfte Lars Isacsson upp den historia och den utveckling som Avesta genomlevt de senaste åren. Det handlade om de stora uppsägningarna i början på 2010-talet, utvecklingsprojektet Avesta 2020, de rätade ryggarna bland både kommunen och invånarna och tron på framtiden samt det breddade näringsliv som kommunen idag kan stoltsera med.

- Vi vill idag ha en organisation som vågar vara modiga och göra saker. Och vi vet att många kan. Och när också glädjen finns i det jobbet så ger det resultat, sa Lars Isacsson som gav exempel på hur Avesta att ha klättrat från SKL:s Insiktsmätnings 111:e plats till 6:e. En undersökning som dessutom bygger på svar från de som faktiskt  varit i kontakt med kommunen i en eller annan fråga det senaste året.

Lars Isacsson talade också om vikten av samordning mellan myndigheter och samverkanspartner i nyetableringsfrågor samt att hålla deadlines.

- Vi jobbar alltid efter att hålla våra deadlines i kontakterna med våra etableringar. Tyvärr är det inte alltid så med de statliga myndigheterna.

Under Almedalsveckan fanns totalt 14 politiker och kommunala medarbetare från Avesta på plats i Visby, för att delta i olika seminarier och event men också för att lyssna och lära.