• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Talande Webb

Den här webbplatsen använder tjänsten Talande Webb för uppläsning av innehåll på webbplatsen. Talande webb är ett hjälpmedel som gör att webben talar. 

Talande Webb läser upp webbsidor och pdf-filer, markerar den text som läses upp, sparar uppläst tal som mp3, förstorar texten och ger dig möjlighet att skärma av för att hålla fokus på det du läser.

Talande Webb fungerar på smarta mobiltelefoner, surfplattor, Mac och PC utan att du behöver ladda ned programmet till din egen dator. Talande Webb är gratis för dig som användare.

Aktivera Talande Webb

Du aktiverar Talande Webb genom att klicka på denna länk:

 • Så använder du Talande Webb

  När du aktiverar Talande Webb öppnas ett verktygsfält. Detta följer med så länge du är inne på avesta.se. Det finns två läslägen i Talande Webb: ”Peka och Läs” och ”Markera och läs”.

  Peka och läs

  När ikonen med fingret är markerad läser Talande Webb upp texten du pekar på, samtidigt som texten markeras och du får en visuell återkoppling.

  Markera och läs

  När ikonen med fingret inte är market markerar du först den text du vill få uppläst och sedan klickar du på play-knappen. Den här funktionen fungerar bäst vid långa texter.

  Här kan du läsa mer om de olika funktionerna i Talande Webb.

Senast granskad 22 september 2020.