• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Rastplats vid Lumsen invigd

Publicerad: 2017-06-09, kl 09.10

Nu är rastplatsen vid Lumsen i Horndal med bord och bänkar och en brygga ut i sjön, invigd. Därmed har både ortsborna men också förbipasserande fått en naturskön plats att stanna till vid och vila eller bara för en stunds reflektion.

Invigning av rastplats vid Lumsen med folk som sitter vid nya borden och bjuds på korv med bröd.

Förslaget till rastplats är ett medborgarförslag som lämnades till kommunen för flera år sedan av Horndalgruppen. Idén har dock funnits ända sedan den tid då bruket lades ner. Det lyftes då fram   i syfte att modernisera orten och skapa en samlingsplats.

Rastplatsen har byggts och iordningställts av kommunens Teknisk service. Borden har exempelvis byggts av återvunnet material. Men också från de träd som avverkats på platsen – för att ge mer luft till området -  har återanvänts. Dessa träd utgör idag delar av den brygga som ligger ut i sjön och som är anpassad för både fiske och avkoppling.

Den ska också rörelsehindrade kunna njuta av då gångarna i rastplatsen är handikappanpassade.

 

Invigningstalade gjorde kommunalrådet Lars Isacsson, Patrik Håll från Teknisk service samt Bengt Holmertz som talesman för Horndalsgruppen. Alla tre betonade vikten av rastplatsen möjlighet till rekreation på grund av det vackra läget.

 

På plats vid invigningen fanns ett 30-tal personer som bjöds på grillad korv.

 

Rastplatsen blir inte den enda insatsen i Horndal i år. I samband med invigningen utlovade kommunalrådet Lars Isacsson också att den upprustning av vägar som pågår i hela kommunen också kommer att beröra Horndal. Flera gator kommer att asfalteras. Dessutom ska lekplatserna i Horndal rustas upp med nya redskap.