• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Teknisk service bjöd kollegor inom omsorgen på lunch

Publicerad: 2020-04-29, kl 15.38

Vad sägs om pasta med vitvinsbräserad högrev, eller med vit sparris, parmesan och basilikaolja? Det låter som en festmåltid utöver det vanligt, och blev veckans lunch för Avestas hemtjänst- och äldreboendepersonal. Tillagad och serverad av sina kollegor inom teknisk service.
- Åhhh vad trevlig! Och vad gott!, utbrast personalen på Framnäs i Fors efter sin lunchpaus.

Patrik Håll och sonen Simon serverade omsorgspersonal på pasta lagat på en muurikka.
Patrik Håll med kocken och sonen Simon bjöd Framnäs och hemtjänstpersonalpå Framnäs och i Fors på lunch lagad på murrikka.

Initiativet till den här annorlunda lunchen kommer från Teknisk service. Det var tekniske chefen Mikael Jansson som tyckte att de i dessa tunga och ibland besvärliga tider, kunde göra något extra både för personal och permitterade. Han fick kommunalrådets ok och anlitade två permitterade kockar som under en vecka har fått laga pastarätterna och levererat på plats. Spisen i form av en Muurikka, plockades fram från tekniska förvaltningens lager.

I Fors ställdes ett par partytält upp på äldreboendet Framnäs bakgård. Med förkokt pasta och sparrisen samt köttet, blandade kocken Simon Håll sedan ihop en traditionell och en vegetarisk rätt. När personalen kom ut på gårdsplanen doftade det gott.

- Att bjuda på mat i tuffa tider känns bra. För mig kan en bra maträtt pigga upp den mest dåliga dag. Det här är ett sätt att sprida glädje, förklarade Simon.

Dagen innan hade Baldersgården och Björkhagens personal erhållit lunch medan Tallbacken och Skogsgläntan väntade efter Framnäs. Maträtten var densamma på alla ställen.

-  Sedan har vi kryddat med chili, charlottenlök, champinjoner och - konjak. Det ger en bra krydda till rätten, och alkoholen försvinner direkt när den hettas upp. Sedan toppar vi med parmesan och ruccola, berättade Simons pappa Patrik som vanligtvis jobbar på tekniska förvaltningen men denna dag fick rycka in som hjälpkock.

Hur många portioner lagar ni då till?

- I dag levererade vi över 200 portioner. Antingen direkt på tallrik när personalen kom ut och hämtade, eller i portionsförpackningar till personal som börjar senare på eftermiddagen eller jobbar kväll, berättade Patrik Håll.