• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Marit är vinnare av Childhoodpriset!

Publicerad: 2020-12-21, kl 14.02

Socialtjänsten i Avesta kan stoltsera med många fantastiska socialsekreterare. Men Marit Gustafsson har utmärkt sig särskilt och nu belönats med Childhoodpriset 2020 för sina arbetsinsatser som barnrättskämpe. Ett arbete som ibland sker mycket i det dolda.

kvinna med blombukett

Som tidigare uppmärksammats stod Marit som en av tre finalister till att vinna årets Childhoodpris. Idag korades den slutgiltiga vinnaren och priset landade just till Marit Gustafsson i Avesta.

- Fantastiskt roligt och Marit är så värd det här priset. Alla tre nominerade är ju såklart värda all uppmärksamhet men att Marit tillslut fick juryns slutgiltiga röster är ju otroligt roligt för oss alla säger Johanna Hildensjö, enhetschef på Barn och familj.

Grattis Marit! Hur känns det att få den här utmärkelsen? 

- Tack, det känns helt overkligt! Känner mig så hedrad, stolt och rörd. Och så glad över att det arbete jag får chansen att göra med de här barnen betyder så mycket. Vill tacka alla barn och ungdomar som är fantastiska och såklart stort tack till Childhood som lyfter fram vårt arbete som yrkesgrupp. 

 • En representant från Childhood fanns på plats i Avesta vid lunchtid idag och överraskade Marit med blommor, diplom och fin en gåvokorg. Utöver detta består priset av 50.000 kr i syfte att fortsätta utvecklas i sin yrkesroll.  

  Juryns motivering:

  "Med empati, engagemang och kunskap möter Marit barn på deras egna villkor. Hon skapar trygghet för barn i kris när livet är som allra skörast. Med sin starka närvaro och intelligenta lekfullhet gör Marit det svåra begripligt för barn. Och hon blir kvar, hon sviker inte och ger aldrig upp. Marit är en inspiration och förebild för en hel yrkeskår – och för alla människor som värnar om barn.”

  - Vi är så otroligt stolta över Marit. Hela arbetsgruppen är så glada för hennes skull och självklart är hon en viktigt inspiration till andra i den ibland tuffa verklighet vi behöver hantera på bästa sätt, säger socialchef Ann-Christine Magnusson. 

  I filmen nedan kan man se mer om Childhoodpriset, höra mer om motiveringen till priset och se Prinsessan Madeleine tillkännage vinnaren.