• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30* 
  *OBS! Onsdag 12 maj stänger telefonin klockan 15:00.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons*, Tor* klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.
  * OBS! Onsdag 12 maj stänger vi klockan 15.00. Stängt torsdag 14 maj.

  Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta kommun ansöker om ordningsvakter till Krylbo

Publicerad: 2018-08-14, kl 14.57

Avesta kommun är i behov av att snabbt komma tillrätta med ökade ordningsstörningar, brott och otrygghet i Krylbo. Därför söker man nu tillstånd om att förordna ordningsvakter.

krylbo järnvägsstation

Avesta kommun har arbetat hårt för att komma till rätta med situationen genom bl.a trygghetsundersökningar som ligger till grund för medborgarlöften, åtgärdsplaner för stadsbyggnationen, belysning, nedtagning av buskage. Kommunen har renoverat idrottsplatsen, skolan, satsar på öppna fritidsgårdar, sommarjobb för alla unga och Fältare som fångar upp unga innan missbruk. I ett ännu längre perspektiv arbetar Avesta kommun för att en distansutbildning för poliser ska förläggas till Avesta. Detta för att kunna rekrytera poliser lokalt och bidra till att polismyndigheten kan utföra sina uppdrag ännu effektivare.
 
Ordningsvakter i Krylbo är en åtgärd som diskuterats tillsammans med polisledningen under flera tillfällen men som Avesta kommun i det längsta försökt att undvika. Men nu har situationen eskalerat så ämnet är åter igen aktuellt. Ansökan som lämnats till polisen gäller för två ordningsvakter som i så fall skulle patrullera i Krylbo nattetid. Ansökan behandlas just nu av polisens rättsenhet, och det är dom som avgör om ansökan går igenom eller inte.

Avesta kommun har en åtgärdslista för Krylbo. Redan i måndags påbörjades bortplockning av övergivna bilar på kommunal mark. Möte med Polisen planeras, samt en informationsträff för Krylbo-bor, klottersanering m.m. Kommunen har t.ex för avsikt att utöka daglig skötsel i Krylbo så att fler kommunanställda syns i området under ordinarie arbetstid.

Avesta kommun vill ha ett gott samarbete med fastighetsägarna i Krylbo och uppmanar dem att sköta sina fastigheter genom klottersanering och att hålla ordning på hyresgäster. Allt för att göra Krylbo till en tryggare plats.

Här kan du läsa de officiella dokumenten (pdf):

Ansökan om att förordna om ordningsvakter enligt lov §3
Förslag på samverkan
Områdeskarta för ordningsvakter
Områdeskarta med gatunamn
Skrivelse om distansutbildning för poliser 1
Skrivelse om distansutbildning för poliser 2