• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avestaborna får själva tala om var de känner sig otrygga

Publicerad: 2017-11-01, kl 08.05

Var känner sig Avestaborna otrygga? Och hur kan det åtgärdas? Det är frågor som Avesta kommun nu vill diskutera med ortsborna. Därför kommer Avestaborna att kunna märka ut otrygga platser, på en digital karta som finns utlagd på Avesta kommuns hemsida www.avesta.se med start första november.

Nu kan Avestaborna på en digital karta ange var de känner sig otrygga och vad de föreslår görs åt saken.
Nu kan Avestaborna på en digital karta ange var de känner sig otrygga och vad de föreslår görs åt saken.

Lokala brottsförebyggande rådet i Avesta kommun har tagit fram den här trygghetskartan som är en interaktiv karta över kommunen. , där det går att märka ut den eller de platser i kommunen som känns otrygga. Underlaget kommer att användas till att dels göra snabba åtgärder där det är möjligt, men även för att planera det långsiktiga och strategiska brottsförebyggande arbetet.

- Avesta kommun ingår årligen samverkansavtal och tecknar medborgarlöften med polismyndigheten för att minska brottslighet och otrygghet. Genom Trygghetskartan hoppas vi få reda på vad boende och besökare i Avesta kommun upplever som otrygga platser, anledningen till otryggheten och förslag på vad vi som kommun kan göra åt det, säger Erica Dahlin som är samordnare för det Lokala brottsförebyggande rådet.

I SCB:s medborgarundersökning som genomfördes 2016 hade den upplevda tryggheten i Avesta kommun gått ned något i jämförelse med tidigare år. Att använda sig av en webbaserad karta hoppas Lokala Brottsförebyggande rådet ska ge fler möjlighet att tycka till och ytterst ge en än mer tryggad miljö.

- På det här viset kan vi också föra en medborgardialog på ett smart sätt gällande upplevd otrygghet i kommunen, säger kommunalrådet Lars Isacsson.

Trygghetskartan kommer att följas upp med en offentlig trygghetsdag, 29/11 då ett antal föreläsare gästar Avestaparken. Till den dagen kommer kommunens invånare att bjudas in. Mer om det kommer senare!

För frågor och ytterligare information:

Lars Isacsson, kommunalråd och ordförande i Lokala brottsförebyggande rådet

0226-64 50 05

lars.isacsson@avesta.se

Erica Dahlin, utredare/samordnare Lokala brottsförebyggande rådet

0226-64 50 96

erica.dahlin@avesta.se