• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avesta kommun får 4,7 miljoner för integrationsprojekt

Publicerad: 2017-12-11, kl 15.20

Avesta kommun har beviljats 4 758 368 kronor av Europeiska socialfonden för att arbeta med projektet Vilka är vi? För ett inkluderande och hållbart arbetsliv. Projektet syftar till att öka sammanhållningen i samhället, bland annat genom att öka kunskapen om möten mellan olika kulturer.

Foto från Avesta kommuns inspirationsdag på temat integration den 7 november.
Foto från Avesta kommuns inspirationsdag på temat integration den 7 november.

Projektet kommer att pågå i två och ett halvt år.

–Det här är en del av flera, i Avesta kommuns arbete med nyanlända. Vi har satsat mycket resurser och tid för att hjälpa de som flyttat till hit. En mängd aktiviteter har skapats, språkstödjare har anställts och verksamheter förändrats. Mycket bra har gjorts och görs fortfarande för att underlätta för dem som flytt till Sverige och landat här hos oss, säger Birgitta Hägg, integrationsstrateg, Avesta kommun.

Utbilda medarbetare

Projektet Vilka är vi? lyfter frågan om att alla ska känna samhörighet i Avesta, oavsett bakgrund. Inom projektet kommer man att utbilda personalen på kommunens olika arbetsplatser. Ett digitalt utbildningsmaterial kommer att tas fram. Orsa kommun är medsökande i projektet och kommer att arbeta parallellt med Avesta.

–Nästa steg är att rekrytera en projektmedarbetare på heltid i Avesta, projektet startar den 1 februari och första halvåret kommer att vara en uppstartsperiod, berättar Birgitta Hägg.

Intresserade kommer att kunna följa projektet på Avestas hemsida.

Vad är Europeiska socialfonden?

Socialfonden är en av EU:s så kallade strukturfonder, vars syfte är att stärka medlemsländernas ekonomi och sociala sammanhållning. Socialfonden ska också bidra till att minska skillnaderna i välstånd och levnadsstandard mellan länderna.