• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Spadtag i Skogsbo för nytt LSS-boende

Publicerad: 2020-12-17, kl 15.02

Nu är första spadtaget för ett nytt LSS-boende taget. Bygget som ligger i Skogsbo intill Skogsgläntan, ska ge sex nya boendeplatser med insatser i enlighet med lagen om stöd och service till personer med funktionsnedsättning.

Trepersoner tar ett gemensamt spadtag och lyfter så jord och sand ryker.
Ett spadtag för 6 nya LSS-platser

Det första spadtaget togs gemensamt av Omsorgsstyrelsens ordförande Sussie Berger, Gamla Byn AB:s ordförande Kurt Kvarnström och Håkan Tellner från entreprenören D.B Bygg AB.

Det här är första gången som det företaget får ett byggprojekt i  kommunen. Totalt uppgår ytan på nybyggnaden till ca 800 m2 inkluderat miljöstation. Gamla Byn AB har tagit hänsyn till träbyggnadspolicyn vilket innebär att både stomme och fasad kommer att vara uppförda i trä.

Dessutom kommer det att finnas möjlighet att ladda sin elbil på en av de 10 parkeringsplatserna som ställs iordning i anslutning till det nya LSS-boendet. Byggnaden kommer att ligga naturnära med god tillgänglighet till både skog, strövområden och affärer. Omsorgsstyrelsens ordförande Susanne Berger berättar att det nya LSS boendet är ett led i en satsning på ökad tillgänglighet till boende på hemorten för personer med funktionsnedsättning. 

LSS boendet beräknas vara färdigt för inflyttning under hösten 2021.