• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Byggkranar markerar byggiver

Publicerad: 2018-09-10, kl 10.12

Det byggs och planeras bostäder som aldrig förr i Avesta just. Det meddelar Ulf Lademyr, tf förvaltningschef för W-Dala Miljö och Byggförvaltning. Han har gjort en sammanställning över vad som är på gång förutom att kommunen självt genom Gamla Byn bygger för omsorgen i Balders Hage.

Det kombinerade äldreboendet och förskolan i Balders Hage börjar ta form.
Det kombinerade äldreboendet och förskolan i Balders Hage börjar ta form.

Först ut i övrigt är företaget Håppfullt Boende som väntas starta sitt bygge på Blinkastigen i Högbo redan under september.

För fastigheten Jämtbo 4 och 5 vid Corneliusgatan, har Swedish House Construction (som byggt de nya husen intill polishuset) fått bygglovet klart. Företaget väntas ge besked om byggstart inom kort.

Företaget Ekstammen Stockholm, har i sin tur hållit avstämningsmöte med kommunen om fastigheten Skillingen 8 vid Dalergränd (parallellgata till Skillingggränd). Jämtbo 7 som också ligger längs Corneliusgatan har köpts av Heminvest och diskussioner pågår.

- Även om vi inte fick några svar till våra markanvisningstävlingar, har det visats sig att det finns intresse. Vad gäller Mattsbohöjden så pågår sonderingar med byggare, berättar Ulf Lademyr.

När det gäller Lönngränd i Krylbo, som också var ett område för markanvisningstävlingar, pågår nu detaljsplanearbete för tänkbar intressent. Angående Sågplan i Krylbo väntar kommunen på beslut från Naturvårdsverket om bidrag till marksanering.

Men det räcker inte. Det pågår också detaljplanearbete för en hel del andra området. Det handlar exempelvis om + 55-boende i form av parhus på tomten Väster Klosterskolan på markområdet ner mot Salomonsån.

Finns det då intresse för att bygga egna hem?

- Jodå, vi har idag bara 2-3 st småhustomter finns kvar i Månsbo samt 5-6 st i Älvnäs, som vi kan sälja. Det pågår också arbete med att ta fram detaljplaner för småhustomter i Älvnäsområdet.

Förutom det kombinerade äldreboendet och förskolan i Balders Hage har Gamla Byn AB också för avsikt att underhösten upphandla boendet på gamla badhustomten. Där ska 70 lägenheter, fördelas på två byggnader, varav en utgör trygghetsboende,  börja byggas.