• Skriv ut
  • Kontakt
  • Kontaktinformation

    Avesta Servicecenter

    Telefon: 0226-64 50 00
    Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

    E-post: servicecenter@avesta.se 
    Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

    Ställ en fråga

    För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

    Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avfallshantering för livsmedelsföretag

Publicerad: 2017-09-19, kl 11.06

Miljöenheten och kommunens avfallsansvariga har skrivit ihop informationsblad om avfallshantering för livsmedelsföretagare och skickat ut dessa till livsmedelsföretagare i de tre kommunerna.


Miljöenheten på Västmanland-Dalarna miljö- och byggförvaltning har vid flera tillfällen konstaterat nedskräpning vid återvinningsstationer. Det har exempelvis varit plastdunkar, kartonger, fruktlådor, livsmedelsrester, stora plåtdunkar med matolja och stora konservburkar som ställts bredvid containrarna.

Som företagare och verksamhetsutövare är du ansvarig för att det avfall som uppkommer vid din verksamhet hanteras, transporteras och omhändertas på ett bra sätt. I miljöbalken och avfallsförordningen (2011:927) finns bestämmelser om detta. I informationsbladen nedan finns information om hur ditt företag ska hantera olika typer av avfall.

Informationsblad avfallshantering för livsmedelsföretag - Avesta kommun.

Informationsblad avfallshantering för livsmedelsföretag - Fagersta och Norbergs kommuner.