• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Avestas nya förskoleby satsar på en hållbar och rolig lärandemiljö

Publicerad: 2021-06-09, kl 19.27

Ute är det nya inne! Vi vill ge våra barn förutsättningar för att lära sig, utvecklas och växa samtidigt som de har utrymme för lek och stoj. Vi vill också att vår personal ska ha en god arbetsmiljö, de rätta verktygen och utrymmen för att lyckas med deras viktiga uppdrag och även blomstra i sina roller. Detta har en stor betydelse för oss, men även för Avestas barn!

Karin Vestman

Hur uppnår vi detta? - Jo, genom Förskolan Blåkullen! En förskola lokaliserad i centrala Avesta, som just nu växer så det knakar. I dagsläget finns nio hemvister, fördelat i grupper från små till stora barn.

Vi har påbörjat resan mot en stor förändring, då vi förhoppningsvis inom kort ska expandera till dubbla vår nuvarande storlek. Vi har genom vårt goda samarbete med Gamla byn redan nu kunnat göra stora framsteg, med ommöblering av lekplatser och planering för att öka utrymmet för barnen att vistas i. Nu har vi stora nya gräsmattor och skogspartier angränsade till organiserade lekplatser, där barnen inte bara leker men också lär sig. Vi tycker att ute är det nya inne och det började redan innan pandemin, med våra lärostigar och kunskapslundar. Som hjälper barnen att förstå naturen och dess ekosystem, genom att vistas i exempelvis fjärilarnas och binas hemmiljö.

Vi känner att hållbarhet kan appliceras på flera sätt i vår verksamhet. Visst visar vi att vi inte behöver köpa nytt genom att flytta på klätterställningar och rutschkanor, men vi skapar och stärker ett hållbarhetstänk genom att ge barnen kunskap om hur naturen och dess ekosystem fungerar.

Nu ska vi bygga en ny enad förskoleverksamhet, där våra barn och medarbetare får bästa möjliga förutsättningar för att lyckas! Vill du vara med?