Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Sommarskola

Publicerad: 2018-04-11, kl 10.47

Viktig information till dig som är vårdnadshavare för elev i årskurs 8 och 9. Från och med 2018 finns en ny lag som innebär att Avesta kommun är skyldig att erbjuda sommarskola till elever som riskerar att inte bli behöriga till gymnasieskolans nationella program.

studerande elever

Det betyder att elever som går i årskurs åtta och nio och som riskerar att inte nå minst betyg E i svenska, svenska som andraspråk, engelska och/eller matematik, ska erbjudas studier i sommarskola.

Genom den nya lagen har det alltså blivit obligatoriskt för kommunen att anordna sommarskola. Att delta i sommarskola är frivilligt för de elever som får erbjudandet, men när en elev blivit anmäld och tackat ja till en plats, gäller obligatorisk närvaro precis som i den vanliga skolan.

Minst 50 timmar under juni månad
Enligt den nya lagen ska berörda elever erbjudas minst 50 timmars studier i sommarskola. Om eleven redan deltagit i lovskola under exempelvis höstlov, sportlov och påsklov får dessa timmar räknas av.

I lagen beskrivs också att sommarskola för elever i årskurs åtta och nio måste genomföras under juni månad. Eftersom den ordinarie terminen i år avslutas den 14 juni, startar sommarskolan direkt efter avslutningen, det vill säga den 15 juni.

Mer information
Under våren får du som vårdnadshavare mer information om årets sommarskola via ditt barns skola.

Om du har frågor redan nu är du välkommen att kontakta Servicecenter.