Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30
    Påskstängt: Fredag 2 april till och med måndag 5 april.

Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Nytt sätt att ansöka om skolskjuts

Publicerad: 2021-02-08, kl 09.44

I vår kommer ett nytt ansökningsförfarande för skolskjuts/busskort för elever i grundskolan. Vårdnadshavare ansöker via en e-tjänst på kommunens webbplats och inloggning sker med e-legitimation. Om du inte har någon e-legitimation skaffar du det hos din bank.

Buss

Detta gäller även dig med barn som redan har skolskjuts/busskort. Det nya ansökningsförfarandet gäller inte särskola eller gymnasieskola.

Samtliga kommuner i Dalarna jobbar sedan en tid tillsammans med Dalatrafik för att effektivisera hanteringen av busskort och skolskjuts. Målsättningen med denna förändring är bland annat en bättre planerad busstrafik och därmed mindre miljöpåverkan samt sänkta kostnader.

Information om hur du ansöker kommer i god tid innan ansökan ska göras. Om du har frågor redan nu kontakta skolskjutshandläggare via e-post: skolskjuts@avesta.se

Information på annat språk:
Arabiska
Dari
Kurmanji
Persiska
Somaliska
Spanska
Tigrinja

Här hittar du mer information om skolskjuts