• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.
  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Kungsgatan 32, Avesta. 
  Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00.

  Ställ en fråga

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Skogsbos nya skola invigd

Publicerad: 2021-09-17, kl 18.50

Nu är Skogsbo nya skola invigd. Vid en ceremoni på fredagseftermiddagen fanns representanter från alla berörda förvaltningar och företag, som alla prisade den nya skolan. Fast mest beröm får den från eleverna i elevrådet som stod bakom kompisen Alma när hon klippte av det symboliska, blå-gula invigningsbandet.

en elev med flera barn omkring sig klippet invigningsbandet.
Barnen i elevrådet på Skogsbo skola fick inviga den nya skolan med bandklipp. På plats fanns Liam, Ruzgar, Alma som klippte, Daria och Sumbr.

Eleverna i Skogsbo skola flyttade visserligen in redan vid skolstarten. Då hade en rejäl rockad skett av klassrum och där gamla matsalen byggts om till klassrum. I den numera ”gamla skolan” går idag klasserna 1 och 2 samt sjätteklassarna. I Billingehus ryms treorna. Fjärde- och femteklasserna är de elever som fått helt nya lokaler.

- Det är jättebra. Här trivs vi. Bästa skolan vi gått på, förklarade de närvarande eleverna enigt.

Den nybyggda skolan ger idag plats för fyra klasser i vardera årskurs 4 och 5. Klassrummen är breda och ljusa. Kapprummen har bra förvaring. Elevskåpen - där skolböcker och någon personlig tillhörighet ryms - har barnen fixat iordning, i en praktisk lektion i att skruva, samarbeta och läsa ritning.
Framför allt är alla väldigt nöjda över den ljudnivå som byggarna Grytnäs Projekt lyckats åstadkomma.  Christer Malmgren som är platschef för Grytnäs Projekt AB, uttryckte själv glädjen av att ha kunnat åstadkomma denna extra låga ljudnivå, men också tätheten i huset som visat bra värden och därmed också kan spara energi.

Kurt Kvarnström, ordförande i Gamla Byn AB, var i sin tur glad beställare då byggprojektet både hållit i tid och budget.

- Det här blir en bra start för barnen. Men här ska de inte bara erhålla bra studieresultat. Här ska de också lära för livet, förklarade han.

Mikael Westberg, ordförande i bildningsstyrelsen, såg skolan som ett bygge för framtiden.

- Här har vi nu 470 elever, men plats för 600. Det är medvetet då det byggs mycket nya bostäder runt om i skolans upptagningsområde.

Han är extra förtjust i skolgården som visserligen inte är klar än men som ska stimulera skolbarnen i att röra sig mer. Ett led i det arbetet är en pumptrack-bana som utlovades i samband med invigningen. Helt klar ska den nya, aktiva skolgården stå kommande vår.

Men gladast var kanske ändå rektor Sara Eriksson som nu fått en betydligt större men också modernare skola att ta hand om och där nya elever har hittat hem.

- Barnen från Krylbo som numera ska gå här hade redan innan skolstarten träffat sina nya kompisar via Teams. Nu fungerar de nya klasserna jättebra.

Glad är hon också för den lyhördhet för personalens synpunkter och förslag som visats i samarbetet med den nya skolan.

- Det här blev helt otroligt bra. Jag ser fram emot fantastiska läsår här, sa Sara Eriksson.

 

 • Kurt Kvarnström från Gamla Byn AB överlämnade en Lycka-Till-blomma till Skogsbo skolas rektor Sara Eriksson.

 • De nya klassrumen är breda och ljusa med en hel rad av fönster med utsikt mot skolgården som ska utvecklas och byggas ut och stå klar till våren.

 • Bildningsstyrelsen ordförande Mikael Westberg lovordade de nya lokalerna men uttryckte också sin glädje över den nya och utvidgade skolgård som ska stå klar nästa år. Vid hans sida står Christer Malmberg från Grytnäs Projekt.

 • Är det fest ska det också smaka fest. Skogsbo skolas kökspersonal hade ställt iordning dignande fat med välsmakande invignings-snittar.