• Skriv ut
 • Kontakt
 • Kontaktinformation

  Avesta Servicecenter

  Telefon: 0226-64 50 00
  Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30.

  E-post: servicecenter@avesta.se 
  Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter. 

  Ställ en fråga

  För att undvika spam måste du fylla i kryssrutan ovan för att visa att du är en människa.

  Tack för ditt meddelande.

Dela sidan på sociala medier

Dans och repklipp invigde Skogsbo nya idrottshall

Publicerad: 2020-02-20, kl 15.20

Rörelse är viktigt för barn och ungdomars inlärning och välmående. Det har sagts förr och det kommer att sägas även i framtiden. Och det blev också det ord som återkom när Skogsbos nya idrottshall invigdes på torsdagen. Och hur? Jo, med rörelse!

Eleverna dansade in den nya idrottshallen
Eleverna dansade in den nya idrottshallen

Förutom att Felicia, Wiilliam och Rasmus, ungdomar i elevrådet, klippte bandet, som denna dag var i form av ett hopprep, så var det tredje- och sjätteklassarna som bjöd på den mesta av rörelsen. I en fartfylld dans  som alla skolans 400 elever kan, så visade det både på rytm och rörelse.

Men när ceremonierna och tacktalen var över så utmanade också eleverna politiker, tjänstemän och projektledare som inbjudits till invigningen, att spela ett bollspel. Det handlade om att slå iväg bollarna med händerna för att pricka motståndarens ben. 

Barnen vann förståss överlägset och utan pardon!

Bland de personer som höll tal återfanns bildningsstyrelsens ordförande Mikael Westberg som betonade politikens medveta satsningar på idrott i form av nya idrottshallar, allaktivtetsplaner och Sportparken. 

- Vi har speciellt fokus på spontanitetsidrott, då vi vet att just rörelse gör att ni blir bättre på prov och får bättre betyg, sa han till eleverna.

Christer Malmgren från Grytnäs Projekt som byggt den nya hallen, tackade för förtroendet, och uttryckte sin glädje över att skolan nu börjar använda lokalen direkt.

Kurt Kvarnström från Gamla Byn AB som varit beställare, var mycket nöjd över hur projektet fullföljts och att det hållit både tidplan och budget. Extra roligt tyckte han också att det var att lokalerna inte bara används under skoltid utan att också föreningar får möjlighet att nyttja dem. Den nya hallen kommer fortsättningsvis att bli Avesta Gymnasternas hemvist.

För eleverna på Skogsbo skola innebär den nya hallen att det fortsättningsvis finns plats för gymanstiklektioner, inte minst när nu skolan ska byggas ut och i en framtim kunna ta emot närmare 600 elever. För den skulle är det viktigt att hallen nu sköts om  ordentligt. Eller som resultatenhetschef Jerker Olofsson påpekade:

- Ta väl vara på hallen nu. Var rädd om den så att politikerna vågar bygga nya saker i framtiden.

 

 • Felicia klippte av hopprepet som William och Rasmus höll i. Därmed var Skogsbo nya idrottshall invigd.

 • Barnen utmanade vuxna i bollspel som barnen givetvis vann.