Telefontider: Måndag–fredag klockan 08.00–16.30*
    OBS! Fredag 30 april, Valborgsmässoafton, stänger telefonin klockan 15.00.

Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Skärpta regler för kommunal verksamhet fram till 16 maj

Publicerad: 2021-04-29, kl 11.11

De skärpta råden för kommunal verksamhet förlängs till 16 maj. Dessa råd gäller för bland annat bibliotek, Kulturskolan, badhusen, fritidsgårdarna och för Verket.

bild på ett coronavirus
Coronasmittan är fortfarande stor, varför restriktioner vad gäller kommunal verksmahet förlängs i Avesta till i första hand 16 maj.

De skärpta råden gäller från och med den 3 maj 2021 – 16 maj 2021 men kan förlängas. Pandemilagen och de allmänna råd och restriktioner som gäller ligger till grund för verksamhetens restriktioner.

Här kan du ta del av vad som gäller:

Avesta bibliotek

• Biblioteket stänger som mötesplats, alla sittplatser plockas bort eller spärras av.
  • Vi begränsar antalet besökare i lokalerna till 20 besökare och maxtiden för besök är 15 minuter.
  • Två datorer ställs upp där man kan genomföra nödvändiga ärenden. Dessa begränsas till 15 minuter.
  • Alla fysiska arrangemang som biblioteket arrangerar ställs in.
  • Vi uppmanar besökare att använda sig av e-lån, e-post eller ringa i förväg och hämta sina lån vid disken.
  • Personer över 70 år samt riskgrupper kan använda tjänsten ”Hemleverans”. Intresseanmälan görs på telefon 0226-64 51 86 mellan klockan 11:00 – 18:00 måndag – fredag, eller till e-post bibliotek@avesta.se
  • Bokade skolbesök ställs in.

Horndals bibliotek

• Biblioteket stänger som mötesplats, sittplatser plockas bort eller spärras av.
  • En dator ställs upp där man kan genomföra nödvändiga ärenden. Dessa begränsas till 15 minuter.
  • Öppettiden begränsas till måndag, tisdag och onsdag 15:00 – 18:00.
  • Vi uppmanar till enbart kortare samt nödvändiga besök, max 15 minuter.
  • Vi begränsar antalet besökare till tre personer samtidigt i lokalen.

Verket

• Avesta Art öppet för allmänhetens bokade besök from 15 maj. Besöksantalet begränsas till 40 personer i timmen.
  • Ingen uthyrning för privata tillställningar.

Kulturskolan

• Alla konserter/fysiska arrangemang med publik ställs in.
  • Individuell undervisning bedrivs för barn och unga födda 2002 eller senare.
  • Undervisning i ensemble bedrivs för barn och unga födda 2002 eller senare, vissa ändringar av antal kan förekomma.
  • Medföljande förälder ska stanna utanför Kulturskolans lokaler när undervisningen pågår. Lämning och hämtning av barn sker vid entrén.
  • Ingen körsång eller ensemble för vuxna eller ungdomar födda 2001 eller tidigare bedrivs.
  • Ingen extern uthyrning av lokalerna på Kulturskolan.

Metropoolen och Horndals badhus

• Stängt för allmänheten.
  • Har enbart öppet för föreningsverksamhet med medlemmar födda 2002 eller senare. Medföljande förälder ska stanna utanför Badhusets lokaler när träningen pågår. Lämning och hämtning av barn sker vid entrén.
  • Öppet för Skolbad efter gällande restriktioner
  • Öppet för bokad Simskola för barn i mindre grupper.
  • Gymmet på Metropoolen är stängt.

Lokaler och anläggningar

• Våra uthyrningsbara lokaler och anläggningar (inomhus) är stängda för extern verksamhet utom för idrottsträningar för barn och unga födda 2002 eller senare.
  • Våra uthyrningsbara anläggningar utomhus är öppna för samtliga föreningar.
  • Ombyte sker hemma när man ska träna i våra anläggningar utom- och inomhus.

Fritidsgårdar

• Fritidsgårdarna är stängda.

Fritidsbanken

• Håller öppet för bokade besök.

Omsorgstagarnas fritid

• Öppet hus-verksamheten ställs in.