Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Sammanslagningar av förskolor och fritidshem under sommaren 2020

Publicerad: 2020-03-04, kl 11.57

Med anledning av sommarens semesterplanering och behov av sammanslagningar kommer Bildningsförvaltningen att göra en sammanslagningsperiod för verksamheterna. Den övergripande sammanslagningen kommer i huvudsak att ske under v 28-31, men inom förskoleverksamheten kommer sammanslagningar att ske från v 27. Alla förskole- och fritidshemsområden har en plan för sammanslagningen och information ges till vårdnadshavare från varje verksamhet.

Lekpark
Fotograf Therese Asplund

Den övergripande sammanslagningen genomförs som en besparingsåtgärd, men också som en strategi för att säkerställa att personal får möjlighet att ta semester/ledigt under sommarperioden.
Tidigare erfarenheter gällande behovet av barn- och skolbarnomsorg ligger till grund för aktuellt beslut inför den övergripande sammanslagningen har en barnrättsprövning genomförts.

Förskolorna och fritidshemmen i Skogsbo
v 27
-Förskolorna Törnrosa och Leka Lära kommer att vara sammanslagna på Leka Lära.

v 28-31
-Förskolorna Törnrosa och Leka Lära kommer att vara sammanslagna på Blåkullen i centrala Avesta.

-Fritidshemmen på Skogsbo skola kommer att vara sammanslagna på Markusskolan.

Förskolorna och fritidshemmen i Centrala Avesta
v 27-31
-Förskolorna Baldershage, Älvnäs och Talgoxen kommer att vara sammanslagna på Baldershage.

-Förskolorna Blåkullen, Prästkragen och Åsgatan 12 kommer att vara sammanslagna på Blåkullen.

V 28-31
-Fritidshemmen på Markusskolan, Bergsnäs skola och Skogsbo skola kommer att vara sammanslagna på Markusskolan

Förskolorna och fritidshemmen i Krylbo/Karlbo/Nordanö
v 28-31
-Förskolorna Igelkotten, Äventyret och Våga Vilja kommer att vara sammanslagna på Igelkotten. Beroende på antal barn kan sammanslagningen ske redan v 27.

-Fritidshemmen på Krylbo skola, Karlbo skola och Nordanö skola kommer att vara sammanslagna på Krylbo fritidshem.

Förskolorna och fritidshemmen i Fors, By och Horndal
v 27-31
-Förskolan Triangeln och fritidshemmet på Fors skola kommer att vara sammanslagna på Triangeln.

-Förskolorna Rödluvan, Kompassen, Tallåsen och fritidshemmen på Johan-Olovskolan och By skola kommer att vara sammanslagna på förskolan Rödluvan.

Fotograf: Therese Asplund