Besök: Mån, Ons, Tor klockan 10.00-16.30, Tis klockan 11.00-16.30, Fre klockan 10.00-15.00. Obs! Max 20 besökare i lokalen, i max 15 minuter.

Sammanslagningar och stängningar av förskolor och fritidshem under sommaren 2018

Publicerad: 2018-02-19, kl 13.21

Med anledning av sommarens semesterplanering och behov av sammanslagningar kommer Bildningsförvaltningen att göra en längre sammanslagningsperiod än tidigare år. För en del områden blir det här en nyhet, medan andra områden har genomfört sammanslagningar under en längre tid. Alla förskole- och fritidshemsområden har en plan för sammanslagningen och information ges till vårdnadshavare från varje verksamhet.

Barn och pedagog har mullesamling i skogen

- Förskolorna inom Avesta förskoleområde 1, 2 och 3 kommer i huvudsak att vara på Blåkullen och Talgoxen under veckorna 27-31. Bergsnäs förskola kommer att vara på Prästkragen, som är öppen i den utsträckning det behövs. Barnantalet styr planering för sammanslagningar och bemanning.

- Förskolorna inom Krylbo/Karlbo förskoleområde kommer att vara på  Igelkotten under veckorna 27-31

- Förskolorna i Skogsbo kommer att vara på Hattstugan under veckorna 27-31

- Förskolan och fritidshemmet i By samverkar under veckorna 27-31 (Tallåsen)

- Förskolan och fritidshemmet i Fors samverkar under veckorna 27-31 (Triangeln)

- Förskolan och fritidshemmet i Horndal samverkar under veckorna 27-31 (Rödluvan)

- Fritidshemmen på Bergsnässkolan och Markusskolan samverkar under veckorna 27-31 (Markusskolan)

- Fritidshemmen på Åvestadalskolan, Nordanö skola och Karlbo skola samverkar under veckorna 27-31 (Åvestadalskolan)

- Fritidshemmen i Skogsbo samverkar under veckorna 27-31. (Skogsbo skola)

Under sommaren kommer dagbarnvårdarna att få tillgång till Törnrosas lokaler för att kunna hantera sina behov gällande sammanslagningar under semesterperioden.

Närmare information om sammanslagning finns att få på respektive förskola och fritidshem, vilket ges i samband med att blanketten för semesterledigheten lämnas till vårdnadshavare för ifyllnad.

Från vecka 32 kommer barn som ska börja förskoleklass och som behöver en fritidshemsplats att kunna få börja. Observera att som vårdnadshavare måste man ansöka om en fritidshemsplats för att få tillgång till plats. Varje fritidshem/område har en plan för sitt mottagande/övergång från förskolan.